Login

Het nut van een zeef

Gepubliceerd: 2015-06-12 14:06:04 | Door jessica89 | 958x bekeken |

Het nut van een zeef

Wil je graag meer leren over diverse soorten zeven en hoe deze zeven in zijn werk gaan? Bekijk nu alle trommel-, ster- en schudzeven.

Het nut van een zeef

Een schudzeef kan gerealiseerd worden met behulp van een aantal onderdelen. Met behulp van een schudzeef kan er op industrieel niveau diverse materialen gezeefd worden. Hierbij kun je denken aan compost, zand, afval, snippers en nog veel meer. Ook is een schudzeef beschikbaar in verschillende formaten. Zo heb je schudzeven die je gemakkelijk kunt verwisselen van locatie. ( De kleinere schudzeven ) Maar tevens zeer grote die voor een lange tijd op een lokatie beschikbaar blijven.

Natuurlijk zijn er zeven in grote en kleine maten, toch beschikt iedere zeef over de zelfde functionaliteit. Er moeten onderdelen, producten of stoffen gescheiden worden. Iedere zeef heeft zijn eigen methode om het uiteindelijke doel te bereiken.

Er zijn niet alleen verschillende maten schudzeven, maar ook verschillende soorten. De meest bekende zeven zijn de trommelzeef, de schudzeef en de sterzeven. In principe zegt de benaming al genoeg over de methode van zeven. Met behulp van een trommelzeef, wordt een roterende trommel gebruikt, waarbij materialen door inkepingen gezeefd worden. Een schudzeef maakt gebruik van een schuddende beweging. Natuurlijk kan deze zeef in verschillende standen om meer materiaal in een kortere periode af te zeven. Een sterzeef wordt vooral gebruikt tijdens het zeven van grotere industriele materialen. Hierbij kun je denken aan restafval, zoals banden, en grotere stukken plastic.

Waar je misschien schudzeven van kent?

Schudzeven zie je niet vaak, vooral omdat het in het bedrijfsleven wordt gebruikt. Hierbij kun je denken aan verplaatstbare schudzeven die door onderzoekers en wetenschappers op het strand worden gebruikt.

Toch kan het zo zijn dat je wel eens een schudzeef op televisie voorbij hebt zien komen, hierbij kun je denken aan de goudzoekers op Discovery Channel. Alle teams maken hier gebruik van schudzeven om het materiaal te zeven. Een enkel team (Hoffman Group) maakt gebruik van een trommelzeef.
Meer leren over schudzeven kan via de links in dit artikel.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJessica89


Like deze focus


Naar boven
Feedback