Login

Boomhutten en speelhutten voor in de tuin

Gepubliceerd: 2016-05-02 07:20:02 | Door Femke Nijkerk | 783x bekeken |


Boomhutten en speelhutten voor in de tuin

Je kent ze misschien zelf van vroeger, de boomhut. Je maakte hem zelf en stelde vaak niet veel voor maar het was het leukste wat er was. Boomhutten zijn voor kinderen erg leuk en de kinderen zijn lekker buiten. Tegenwoordig zijn de boomhutten en speelhutten wel behoorlijk anders dan vroeger. De simpele boomhut heeft plaats gemaakt voor de meest prachtige boomhutten die je volledig naar je eigen wensen kunt laten bouwen. Een boomhut geeft ook een soort oergevoel, het gevoel van samen zijn met de natuur. Het is ook erg leuk om te overnachten in een boomhut, of om er een keertje te eten.

 

Boomhutten en speelhutten

 

Speelhutten en boomhutten zijn heel erg leuk een leerzaam voor kinderen. Kinderen kunnen heerlijk buiten spelen op een plek waar hun fantasie de vrije loop kan gaan. De boomhut kan elke keer iets anders voorstellen zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis of een circus. Daarom is een boomhut duurzaam speelgoed waar kinderen lang plezier van zullen hebben. Een boomhut staat garant voor jaren lang educatief speel plezier. Er kunnen ook onderdelen van speeltoestellen worden toegevoegd aan een boomhut zoals bijvoorbeeld een glijbaan of een schommel, dubbel veel plezier dus.

 

Materialen

Boomhutten kunnen gemaakt worden van verschillende materialen. Heel veel materialen zijn geschikt voor het maken van een boomhut. Het meest gebruikte materiaal is hardhout, dit staat mooi in de tuin en is duurzaam. Eventueel kunnen er andere materialen gebruikt worden voor bijvoorbeeld het dak of een bouwconstructie. Overeg eens met de bouwer of de winkel wat de mogelijkheden zijn.

 

 

Plaats van de boomhut of speelhut

 De meeste boomhutten of speelhutten zijn hoog in de boom te vinden maar er zijn een heleboel andere mogelijkheden. Boomhutten kunnen ook op de grond geplaatst worden, in een schuur, tussen de struiken of bij het water. Speelhutten kunnen zelfs ondergronds gebouwd worden. Denk er maar eens over na over waar de boomhut goed zou passen.

 

Inrichting

 Je kunt een boomhut zelfs inrichten. Het hoeft natuurlijk niet, het is helemaal wat jullie en de kinderen leuk vinden. Het leuke is, alles kan. De stijl en de afwerking, alles is maatwerk. Er kunnen meubeltjes gemaakt worden voor de boom of speelhut, gordijntjes, een deurbel. Verzin het maar en het kan.

 

Het uiterlijk

 

Ook op het gebied van afwerking is er veel mogelijk. Leuke raampjes in de vorm van een hart, kleurrijke planken en een glijbaan erbij, het kan! Bijna alles is mogelijk en zo wordt er een nieuwe unieke boomhut gebouwd die niemand anders heeft. Het is erg leuk om de kinderen te betrekken in het ontwerpen van een boomhut, zo krijgen zij het gevoel dat het hun eigen huis is.

 

Zelf kun je er ook prima vertoeven

 

Waarom zouden speelhutten alleen voor kinderen zijn? Je kunt er zelf ook heerlijk in luieren met een boek. Ook tieners vinden het vaak nog leuk om in een hut te hangen. Een boomhut is dus ook zeker voor de lange termijn een goede investering waar kinderen later nog waardevolle herinneringen aan over zullen houden.

 

Foto’s: www.hamerenhark.nl


Boomhutten en speelhutten voor in de tuin

 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback