Login

Cv ketels in soorten en maten

Gepubliceerd: 2014-01-07 20:09:37 | Door RubendeJong | 4698x bekeken |

Cv ketels in soorten en maten

Cv ketels in soorten en maten

Bent u er van op de hoogte wat het verschil is tussen een cv ketel en een combiketel? Een cv ketel zorgt alleen voor warm water in het centraleverwarmingssysteem en niet voor het verwarming van kraanwater.

Cv ketels en combiketels

Cv ketels in soorten en maten

Bent u er van op de hoogte wat het verschil is tussen een cv ketel en een combiketel? Een cv ketel zorgt alleen voor warm water in het centraleverwarmingssysteem en niet voor het verwarming van kraanwater. Hiervoor is nog een extra boiler nodig die de woning zal voorzien van warm water. In een combiketel zit nog een boiler ingebouwd waardoor deze zowel de CV als het kraanwater in de woning kan verwarmen. Het voordeel van een combiketel is dat deze minder ruimte in beslag neemt en deze vaak zuiniger is dan een cv ketel. Begrijpelijk is de prijs die betaald moet worden voor een combiketel wel wat hoger dan die van een cv ketel.

De meest zuinige cv ketel voor uw woning

Wanneer u op zoek bent naar een energiezuinige ketel dan biedt een hoogrendementsketel een perfecte uitkomst. Een HR ketel heeft een rendement dat hoger dan 100% ligt. Dit komt doordat er bij het verbranden van gas nog restwarmte vrijkomt. Hierdoor is er minder gas nodig om het huis te verwarmen. Ondanks HR ketels duurder zijn is het bijkomstig voordeel dat zij minder gas verbruiken om de woning te verwarmen. Hierdoor wordt er aanzienlijk op de energierekening bespaard. Gasprijzen liggen tegen worden op 0,65 cent per kubieke meter, hier is dus een flinke besparing te behalen. Door een simpele berekening te maken kunt u berekenen hoeveel een HR ketel u gemiddeld per jaar zult besparen en wat de terugverdientijd ongeveer zal zijn. Hierbij moet er rekening mee worden gehouden dat een ketel ongeveer 15 jaar meegaat.

Installatie, onderhoud en reparatie

Cv ketels en combiketels vandaag de dag zijn enorm zuinig. Als uw cv ketel al 12 jaar oud is dan is het waarschijnlijk interessant om deze te laten vervangen door een energiezuinigere ketel. U kunt dan een cv ketel monteur aannemen om een nieuwe cv ketel te plaatsen. Prijsverschillen voor de installatie van een (nieuwe) cv ketel zijn niet ongewoon. Vraag meerdere offertes aan bij lokale cv ketel monteurs om de beste deal te vinden. Tegenwoordig is het ook verplicht een onderhoudscontract af te sluiten voor uw cv ketel. Deze kunt u afsluiten bij de cv ketel monteur. Het onderhouden van repareren van de ketel kan dan regelmatig plaatsvinden zodat deze goed blijft werken. Omdat een dagelijks in gebruik wordt genomen is regelmatig onderhoud en reparatie van de cv ketel sterk aan te raden. Het is sterk aan te raden om zo snel mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten mocht u dit nog niet hebben gedaan.

Neem voor de installatie van de cv ketel contact op met een ervaren specialist en probeer dit niet zelf te doen. Bij aanschaf van een cv ketel is de prijs voor de installatie ervan meestal niet erg duur. Vaak kunt u voor 100 euro extra de installatie laten verrichten door een ervaren cv ketel monteur. Deze kan dan om de zoveel tijd zorgen voor de reparatie en onderhoud van het verwarmingssysteem zorgen.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieRubendeJong


Like deze focus


Naar boven
Feedback