Login

Snel een frisse uitstraling in je badkamer

Gepubliceerd: 2014-11-20 13:32:45 | Door Luxalon | 785x bekeken |

Snel een frisse uitstraling in je badkamer

Bij verbouwen komt veel kijken. Het is niet voor niets dat verbouwen in de stress top 5 staat. Is je badkamer toe aan een opfrisser, maar heb je geen zin om de hele badkamer te verbouwen? Er zijn genoeg mogelijkheden om je badkamer een geheel nieuwe uitstraling te geven met wat kleine ingrepen. Zo zit je niet direct wekenlang in het stof en heb je toch een moderne badkamer.

Bepaal wat aan vervanging toe is

Wanneer je besluit om slechts een gedeelte van je badkamer te vervangen, is het belangrijk om te bedenken wat er écht moet gebeuren en wat niet direct noodzakelijk is. Moet je altijd wachten om bij de wastafel te kunnen? Dit kan opgelost worden met bijvoorbeeld een extra brede wastafel, zodat je er met twee personen bij kunt. Is je douche aan de kleine kant? Door elke centimeter optimaal te benutten, kan er gemakkelijk een grotere douche ontstaan. Zo zijn veel problemen te verhelpen met een relatief eenvoudige ingreep.

Zelf of specialist?

Als je hebt besloten welke gedeeltes van je badkamer aan vervanging toe zijn, kun je gaan bepalen wat je zelf doet, en wat je overlaat aan een specialist. Schilderen of het toilet vervangen zijn te doen voor de handige doe-het-zelver. Ingewikkelde klussen, zoals tegels zetten of leidingen verleggen, kun je waarschijnlijk beter overlaten aan de expert. Aan de hand van je budget en de tijd die je erin wilt steken, kun je bepalen welke klussen je zelf oppakt en wat je overlaat aan een professional.

Noodzakelijke klussen

Zit er schimmel in je badkamer? Dan is het belangrijk daar de juiste maatregelen voor de treffen. Schimmel is namelijk schadelijk voor je gezondheid. Schimmel is vaak zeer hardnekkig en komt, zelfs na een grondige schoonmaak, snel terug. Bekijk eerst wat de schimmel veroorzaakt. Een lek moet natuurlijk gedicht worden voordat je maatregelen treft om de schimmel weg te halen. Is er niets aan de hand, maar zit er toch schimmel in je badkamer? Voor een gestuct plafond zijn verschillende soorten verf verkrijgbaar waarmee schimmelvorming wordt voorkomen. Deze verfsoorten zijn vaak synthetisch, en kunnen daarom een vervelende geur afgeven bij het schilderen. Een andere optie is een aluminium plafond: 100% vochtbestendig en daarom bestand tegen schimmels. Bovendien gaat een aluminium plafond lang mee en kun je het aanpassen aan je eigen wensen. Zo geef je met een paar simpele ingrepen een geheel nieuwe uitstraling aan je badkamer.
Kijk hier voor een aanbieder van aluminium plafonds.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLuxalon


Like deze focus


Naar boven
Feedback