Login

Creëer sfeer met de juiste verlichting in huis

Gepubliceerd: 2014-11-20 13:53:22 | Door Luxalon | 892x bekeken |

Creëer sfeer met de juiste verlichting in huis

Nu de dagen korter worden, gaat verlichting weer een grotere rol spelen binnenshuis. Waar we in de zomer bijna de hele dag kunnen profiteren van daglicht, moeten in het najaar en in de winter steeds vaker de lampen aan. Veel mensen hebben altijd dezelfde lampen aan in huis, maar met licht kan heel gemakkelijk een totaal andere sfeer worden gecreëerd voor verschillende gelegenheden. In dit blog leest u hoe u in uw huis kunt spelen met verlichting.

Temperatuur van het licht

Licht is van grote invloed op de sfeer in een huis. Warm licht legt een accent op warmte in een ruimte, en neutraliseert koude kleuren. Voor woonkamers is een warm, geel licht het meest geschikt. Voorheen werd dit type licht vooral gecreëerd met gloeilampen, maar die worden niet meer verkocht. Tegenwoordig zijn er echter mooie ledlampen beschikbaar in verschillende kleurwarmtes waarmee een warme kleurtemperatuur kan worden gemaakt die dicht in de buurt komt bij het warme licht van een gloeilamp. Halogeenlampen zorgen eveneens voor een mooi warm licht.

Spelen met ruimte

Met licht kan een ruimte optisch worden veranderd. Met het licht op de juiste muren, kan een ruimte breder of smaller lijken dan die in werkelijkheid is. Ook het plafond kan hoger of lager ogen met het juiste gebruik van licht. Ook een lichtkoepel of een extra raam kan een woning veel lichter, warmer en ruimer maken. Zo kunt u de ruimte in huis veranderen door simpelweg een lamp op een andere plaats te zetten of verschillende lichtbronnen toe te voegen.

Sfeer dankzij lichtcontrasten

Veel mensen genieten van zonlicht en vinden een dinertje bij kaarslicht romantisch. Licht kan effect hebben op de emoties van mensen. Kenners stellen dat een perfecte verlichting bestaat uit contrasten in het licht dat wordt gebruikt. Door in huis met contrasten te durven werken, kunnen er decoratieve accenten worden toegevoegd aan het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald meubelstuk of een schilderij dat apart wordt verlicht. Met spotjes kunt u een dergelijk effect gemakkelijk bereiken.

Verschillende soorten verlichting met inbouwspots

Bij het kiezen voor bepaald licht, is het belangrijk om de functie van de ruimte in acht te nemen. Een ruimte die u gebruikt om in te werken, heeft een ander soort licht nodig dan een slaapkamer. Handig is wanneer de hoeveelheid licht die een lichtbron geeft, kan worden aangepast aan de activiteit die er in huis gedaan wordt. Dit kan heel gemakkelijk met spotjes. Het inbouwen van spotjes in uw huidige plafond kan echter moeilijk zijn omdat er gaten geboord moeten worden, of is zelfs helemaal niet mogelijk wanneer de juiste aansluitingen ontbreken. Een verlaagd plafond kan in deze gevallen een uitkomst bieden. Met een aluminium plafond van Luxalon bijvoorbeeld, kunt u meteen spotjes laten inbouwen op de gewenste plaatsen. Zo creëert u heel gemakkelijk de perfecte sfeer in huis


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLuxalon


Like deze focus


Naar boven
Feedback