Login

Kies voor een duurzaam huis

Gepubliceerd: 2014-11-20 14:05:11 | Door Luxalon | 938x bekeken |

Kies voor een duurzaam huis

Duurzaam bouwen en verbouwen zal in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen in de bouwsector. Bij duurzaam wonen kunt u denken aan verschillende dingen. Steeds meer mensen proberen om klimaatneutraal te leven, bijvoorbeeld door zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Ook duurzaam verbouwen is een optie. Met verschillende maatregelen kunt u ervoor zorgen dat uw woning energieneutraal wordt.

Duurzaam materiaalgebruik

Als u verbouwt, kunt u veel verschillende milieuvriendelijke keuzes maken wat betreft het materiaalgebruik. Zo kunt u kiezen voor ecologische isolatiematerialen, waarmee u direct minder energieverbruik realiseert. Ook voor het plafond hoeft u niet per definitie te kiezen voor traditioneel stucwerk. Leem, gips en kalk zijn natuurlijke materialen die zorgen voor een gezond leefklimaat, zowel binnenshuis als buitenshuis. Wilt u liever een plafond dat weinig onderhoud vergt? Dan is een aluminium plafond van Luxalon een goede optie.

Keen on Green

Luxalon is een van de meest duurzame keuzes die u kunt maken voor uw plafond. Niet alleen is aluminium een duurzaam product, ook werkt Luxalon volgens het Keen on Green principe. Producten die gemaakt worden volgens dit principe, moeten aan vijf voorwaarden voldoen. Zo moeten de producten gericht zijn op het bevorderen van het comfort en de kwaliteit van het binnenklimaat, het energieverbruik in een gebouw reduceren en gemaakt zijn van ecologisch verantwoorde materialen. Bovendien moeten producenten er alles aan doen om de impact van hun activiteiten op het milieu zo laag mogelijk te houden en moeten zij op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemen.

Milieuvriendelijk productieproces

Concreet voor Luxalon houdt het Keen on Green principe in dat de productie van de plafondplaten zo ecologisch mogelijk gebeurt. Doordat het aluminium dat voor de plafonds wordt gebruikt, gemaakt is van 90 procent gerecycled aluminium, krijgt u een extreem duurzaam plafond in huis. Ook in het productieproces houdt Luxalon zich aan de principes van het Keen on Green project. Er gaat namelijk geen gram aluminium verloren; zelfs het snij-afval gaat terug het proces in. Omdat het aluminium oneindig gerecycled kan worden, is alles zeer ecologisch verantwoord.

Buiten het feit dat de aluminium plafonds gemaakt zijn van duurzaam materiaal, gaan de plafonds ook vele jaren mee. Wilt u nog duurzamer te werk gaan? Kies dan voor Luxalon inbouwspots. Deze LEDs zijn zeer zuinig, en hebben net als de plafonds een extreem lange levensduur.  


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLuxalon


Like deze focus


Naar boven
Feedback