Login

Het beregenen van je gazon

Gepubliceerd: 2014-02-17 10:41:15 | Door freekkanters | 1117x bekeken |

Het beregenen van je gazon

Een gazon kan een echte blikvanger zijn voor je woning. Gelukkig regent het in Nederland zeer regelmatig en zijn de echt warme en droge dagen vaak op twee handen te tellen.

Beregenen, waar je rekening mee dient te houden!

Toch kan het ook hier voorkomen dat je gazon niet genoeg heeft aan het regenwater. Om je gras toch mooi groen en gezond te houden kun je gelukkig een beregeningsinstallatie kopen. Deze helpt een handje bij het besproeien van je gazon wanneer de regen het af laat weten.

Waarom beregenen?


Wanneer je net een nieuw gazon hebt geplaatst is het belangrijk dat deze veel water krijgt. Wanneer je dit niet doet blijft het graszaad droog en zal de kiem niet doorbreken. Vanaf het moment dat de kiem vochtig wordt zal deze starten met groeien, belangrijk is dat deze van dat moment vochtig gehouden wordt, dit is dan ook een erg gevoelige periode.
Wanneer je wilt dat je water tot 10  cm doordringt in de bodem heb je ongeveer per m² 10 liter water nodig. Natuurlijk is het ook niet de bedoeling dat je gat overdrijven met de beregening. Een gedoseerde beregening is zowel voor het gazon, de natuur en je portemonnee het beste. Door bijvoorbeeld de beworteling te simuleren kun je je gazon bestand maken tegen droogte en heeft je gazon minder water nodig. 

Wanneer beregenen?


Het gebruik van je beregeningsinstallatie kun je het beste doen bij windstil weer en vroeg in de ochtend. Op die manier haal je het meeste rendement uit het water wat je hierbij gebruikt.  Wanneer er plassen blijven staan op je gazon is het mogelijk dat je ofwel te veel water hebt gegeven of dat de grond te hard is zodat het water niet weg kan lopen. Het is belangrijk dan het gazon te doen luchten. Hierbij worden gaatjes in de grond gemaakt die weer worden gevuld met zand. Zo kan het water weer goed de bodem in en kan er zuurstof komen bij de wortels.


Deel:

Focus gerelateerde producten


Naturado Graszaad schaduwgazon - 250 gram - voor 15 m²

Naturado Graszaad schaduwgazon - 250 gram - voor 15 m² kopen

Vond u "Het beregenen van je gazon" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Pokon Kunstmest voor gazon Mosweg - 875gram

Pokon Kunstmest voor gazon Mosweg - 875gram kopen

Vond u "Het beregenen van je gazon" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Naturado Graszaad speelgazon -  1000 gram - voor 50 m²

Naturado Graszaad speelgazon - 1000 gram - voor 50 m² kopen

Vond u "Het beregenen van je gazon" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


freekkanters | 2014-02-17 14:25:57

@Lisa: Bedankt voor je reactie. Je kunt een gazon het best besproeien wanneer de grond tot vijf centimeter diep is ingedroogd. Dat kun je testen met bijvoorbeeld een schroevendraaier.

Lisa | 2014-02-17 10:58:48

@Freek: Leuk artikel! Ik vind het altijd lastig om in te schatten of het gazon extra water nodig heeft, heb je hier wellicht tips voor?

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback