Login

Hout? Of toch kunststof kozijnen?

Gepubliceerd: 2014-05-21 11:16:33 | Door AlhraOnline | 1051x bekeken |

Hout? Of toch kunststof kozijnen?

Houten- of toch kunststof kozijnen? Wat het beste voor uw situatie!

In het jaar 2013 waren kunststof kozijnen verreweg het populairst als het gaat om de verkoop van nieuwe kozijnen. Dit terwijl houten kozijnen in Nederland nog steeds het meest voorkomen. Hier de voor- en nadelen van beide soorten kozijnen!

Wat zijn de voor- en nadelen van houten- en kunststof kozijnen?

Hout? Of toch kunststof kozijnen?

Om een vergelijking te maken tussen houten- en kunststof kozijnen is het goed om te kijken wat de eigenschappen zijn van beide types en wat deze voor voor- en nadelen met zich meebrengen. Het grote voordeel van houten kozijnen is dat deze goed op maat te maken zijn en dus goed zijn te herstellen en eventueel renoveren. Hiernaast is het bij houten kozijnen belangrijk om deze goed te onderhouden, zo dienen ze één keer in de zoveel jaar worden geverfd, afhankelijk van het type hout en de kwaliteit van zowel het hout als de verf. Ook is de mening van velen dat houten kozijnen een authentieke en klassieke uitstraling hebben.

Kunststof kozijnen daarentegen behoeven geen of zeer weinig onderhoud, bij de productie krijgen kunststof kozijnen namelijk een bepaalde kleur mee en deze blijft, mits schoongehouden, dezelfde kleur voor de levensduur. Hiernaast bespaart u geld door te besparen op onderhoud, zo hoeft u geen verf te kopen en heeft u geen omkijken meer naar uw kozijnen na aanschaf.

In het verleden stonden houten kozijnen altijd bekend als de beter isolerende variant ten opzichte van kunststof kozijnen. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen zo ontwikkeld dat zij vaak beter isoleren dan de klassieke houten kozijnen. Naast een goede isolatie van de kozijnen is het uiteraard wel belangrijk dat het glas ook isolerend is. Hierom wordt vrijwel altijd bij nieuwe kozijnen dubbel glas geplaatst, dit glas staat bekend om zijn hoog isolerende waarde. Er is echter wel een verschil tussen de dubbel glas prijs en de enkel glas prijs, dubbel glas is duurder maar isoleert dermate beter dat dit verschil binnen enkele jaren wordt terugverdiend. Al met al is ons advies voor een standaard woning dat kunststof kozijnen een beter totaalpakket bieden. Klik voor meer informatie hierover op één van de links in dit artikel.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieAlhraOnline


Like deze focus


Naar boven
Feedback