Login

Houdt uw paarden veilig

Gepubliceerd: 2015-09-14 11:11:02 | Door RBOnline | 988x bekeken |

Als u paarden houdt, dan is een veilige en betrouwbare opsluiting de absolute basis van een effectieve paardenweide. Los lopende paarden kunnen zichzelf namelijk ernstig verwonden en mogelijk te veel eten, of zelfs helemaal verdwijnen om nooit meer terug te keren.

Dit is natuurlijk het laatste wat u wilt laten gebeuren. Paarden verdienen de best mogelijk omstandigheden en de best mogelijke zorg. Veel paarden worden los in een weide geplaatst, waarbij het ontzettend vaak voorkomt dat er wordt vergeten om de poort goed af te sluiten.

Zorg er altijd voor dat u dubbel controleert of de weide goed is afgesloten en check de omheining op periodieke basis, om zwakheden of rotte plekken te voorkomen. Met name als het gaat om houten omheiningen, moet u extra aandacht besteden aan het onderhoud, aangezien hout een natuurproduct is en onderhevig is aan verschillende weersomstandigheden.

Om uw paarden dus veilig te houden is een goede omheining wel op zijn plaats. Omheiningen zijn er in veel verschillende soorten en de mogelijkheden zijn dan ook haast oneindig. Met name voor grote paardenweides kan een beetje omheining al snel erg in kosten oplopen. Vooral wanneer er wordt gekozen voor kwaliteiten houten omheiningen, moet u een aardig budget beschikbaar hebben. Gelukkig zijn er ook voordeligere oplossingen, zoals bijvoorbeeld koordrasters. Koordrasters zijn echter vrij ontsnappings- gevoelig, waardoor paarden makkelijker kunnen weglopen.

Mocht u paarden houden en echt het beste voor uw paarden willen, dan is de keuze voor een kwaliteit omheining al snel gemaakt. De kosten zijn hoger en de problemen zijn groter, wanneer één van uw paarden weet te ontsnappen door een slechte omheining. Laat u dus altijd goed informeren en kies het beste voor uw paarden.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieRBOnline


Like deze focus


Naar boven
Feedback