Login

Gezond eten? Gevulde kipfilet! deel 2

Gepubliceerd: 2015-05-13 04:23:15 | Door Mans Wildeboer | 1155x bekeken |

Kip: gevulde kipfilet gewikkeld in parmaham

Ik had gisteren toch zo iets lekkers gegeten!!!! Ik dacht meteen van "Hé, dit ga ik in een artikel gooien". En dat heb ik gedaan, ik heb het recept van mijn ouders overgenomen en nu hoop ik dat ik jullie ervan kan overtuigen dit ook te eten. Aantal personen: 4 Bereidings tijd: 2 uur Menugang: hoofdgerecht

De voedselzandloper

De voedselzandloper kopen

Het wordt ook wel de moderne schijf van vijf genoemd. Geschreven door koks met alle gezonde tips en weetjes erbij! Dit geweldige voedselboek kost nu nog maar €12,50.

Bestellen

Gezond eten? Gevulde kipfilet! deel 2

Ingrediënten

- 4 grote kipfilets a 170-200 g
- 8 blaadjes salie
- 5 flinke eetlepels ricotta
- 8 plakjes parmaham
- 1½ eetlepel olijfolie
- handvol takjes tijm

Het voedselzandloper kookboek

Het voedselzandloper kookboek kopen

Als u gezond maar ook lekker wilt koken is dit 'het' kookboek voor u. Er staan honderden recepten in om lekker gezond te koken. En alle recepten zijn zo gemaakt met behulp van alle weetjes en tips uit de voedselzandloper. Nu voor maar €19,95!

Bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets aan één kant diep in; let erop dat u niet helemaal door het vlees heen snijdt. Sla het vlees open als een boek. Snijd 4 blaadjes salie fijn. Meng ze met de ricotta en voeg peper en zout naar smaak toe. Leg twee plakjes ham elkaar iets overlappend op de snijplank. Leg een blaadje salie in het midden en leg daarop een opengeslagen kipfilet. Schep een kwart van de ricotta midden op de kip. Vouw het vlees weer dubbel over de vulling heen. Wikkel de gevulde kipfilets in de plakjes parmaham. Wikkel alles in plasticfolie. Maak de overige kipfilets net zo. Laat ze in 1-2 uur stevig worden in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C en verwarm daarin een braadslee. Verhit de olijfolie in een hete, zware koekenpan. Bak de kipfilets, zo nodig in porties, aan beide zijden in 2 minuten bruin. Leg een paar takjes tijm op elke kipfilet en leg die dan in de hete braadslee. Bak ze, afhankelijk van de grootte, 12-15 minuten in de oven; het vlees moet vrij stevig aanvoelen als er, zachtjes op wordt gedrukt. Dek de kipfilets af met aluminiumfolie en laat ze op een warme plaats 5 minuten rusten. Snijd de gevulde kipfilets diagonaal in plakken en leg die op vier warme borden. Lekker met gestoomde groenten en aardappelpuree of gekruide couscous.

Slot

Gezond eten? Gevulde kipfilet! deel 2

Wat vond je ervan? Lijkt het je lekker? Ik hoop het wel want ik was in 1 keer verkocht. Mocht jij het recept al kennen of gemaakt hebben of ben je van plan om het te gaan maken? Deel jouw ervaring met gevulde kipfilet hier in de reacties! Vond je het een goed artikel? Laat dan een like achter en deel het via Facebook of twitter, dit is wel nodig. Want ik ga pas bij 20 like's het volgende recept geven!! Dus die likes van je vrienden zijn hard nodig!!!

Imperial Kitchen Asperge/ Pastapan - 21x14cm - Incl. deksel

Imperial Kitchen Asperge/ Pastapan - 21x14cm - Incl. deksel kopen

Als u toch besluit om dit te gaan eten raad ik u dit aan: een asperge/pastapan. Het is ontzettend lekker om met asperges te eten en zo'n goedkope asperge pan heb ik nog nooit gezien, hij kost nu maar €37,55!!!

Bestellen

Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Prime Hide Hondensnack Kipfilet - 2 St à 100 gr

Prime Hide Hondensnack Kipfilet - 2 St à 100 gr kopen

2 lekkere kipfilet hondensnacks van 100 gr, 2 keer 100 gr. Daar kan uw hond wel even mee doen! En voor dit grote plezier voor uw hond hoeft u slechts €9,35 te betalen!

Bestellen

Reacties


MjamMjam | 2015-05-30 07:08:52

Mjam, dat ziet er lekker uit.

Geef reactieMans Wildeboer


Like deze focus


Naar boven
Feedback