Login

Eenvoudig alle energie acties vergelijken

Gepubliceerd: 2016-06-29 09:32:29 | Door klaartjedebeijl | 663x bekeken |

Als consument kan je makkelijk tientallen tot honderden euro's besparen op je energie rekening. Door gebruik te maken van energie acties krijg je vaak hoge welkomstkortingen, lage tarieven of kados.

Gebruik maken van de beste energie actie

Voor iedere consument is de beste energie actie verschillend. Alle providers maken gebruik van acties. De meest voorkomende acties zijn: hoge welkomstkortingen, lage tarieven en kado's. Wanneer je kiest voor enkel stroom of enkel gas, dan kan je alleen kiezen voor energie acties met korting. De kado's worden alleen gegeven bij gas en stroom contracten. Er zijn twee soorten energie acties met korting dit zijn: cashback op je rekening en korting op je jaarafrekening. Bij cashback op je rekening zal je, na het afsluiten van je contract, binnen enkele weken geld gestort krijgen op je rekening. Je krijgt je geld dus vrijwel meteen. Terwijl bij korting op je jaarafrekening je moet wachten tot het einde van het jaar. Dan hoef je een gedeelte van je jaarafrekening niet te betalen. Over het algemeen komen kortingen op de jaarafrekening vaker voor.

Profiteren van de energie acties

Het aanbod van leveranciers in energie acties verschilt enorm. Naast de verschillen in de soorten acties zijn ook de voorwaarden vaak anders. Zo zijn sommige aanbiedingen in combinatie met een één-, twee- of driejarig contract. Ook zit er verschil tussen vaste en variabele energietarieven. Over het algemeen zijn de meeste aanbiedingen in combinatie met vaste energietarieven. Essent is momenteel de enige leverancier die een actie heeft met variabele energietarieven.Het is aan te raden om te kiezen voor een éénjarig contract. Omdat je hierdoor elk jaar kunt overstappen naar een andere leverancier, bespaar je het meeste geld. Het is echter wel zo dat de acties met langlopende contracten (twee á drie jaar) vaak grotere kado's en/of kortingen bevatten. Het loont áltijd om over te stappen naar een andere leverancier.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieKlaartjedebeijl


Like deze focus


Naar boven
Feedback