Login

Een opticien aan huis

Gepubliceerd: 2015-12-31 07:39:05 | Door Femke Nijkerk | 638x bekeken |

Hoogstwaarschijnlijk ben je wel bekend met de term Opticien. En als je deze tekst moeilijk kunt lezen, dan wordt het hoog tijd om er eens eentje te bezoeken. Of bij je thuis te laten komen! Want tegenwoordig is het mogelijk om afspraak te maken voor een opticien aan huis. Een opticien aan huis verschilt eigenlijk nauwelijks van een normale opticien. Het belangrijkste verschil tussen een normale opticien en een opticien die bij jouw thuis langs komt, is dat een opticien aan huis gewoon veel handiger is. Je kan online een afspraak maken of eventjes bellen, en binnen no-time staat er een volledig gekwalificeerde opticien op de stoep. Dat is nog eens handig. Als je ogen slecht zijn, kan je hieronder een aantal adviezen vinden voor gezonde ogen.

Het belangrijkste advies is: doe een uitgebreide ogen test. Dit kan je bij een opticien laten doen in de buurt, maar ook bij een opticien aan huis. Soms kan je het idee hebben dat je ogen gezond zijn en goed werken, terwijl dit niet het geval is. De enige manier waarop je erachter kan komen of jouw ogen in goede staat zijn, is door middel van een uitgebreid oogonderzoek. Vele eenvoudig problemen met je zicht en ogen zijn eenvoudig op te lossen met lenzen of een bril. Er zijn ook veel oogziekten, zoals glaucoom, die optreden zonder ook maar enige waarschuwingssignalen af te geven. Alleen het onderzoeken van de pupillen kan een ziekte in een vroeg stadium aantonen. Het oogonderzoek steelt verder niet zoveel voor. Een opticien zal druppels aanbrengen in de ogen, waardoor de pupillen verwijden. Vervolgens kunnen opticiens je ogen goed controleren op mogelijke beschadigingen of ziektes. Opticiens zijn de enige experts die dit vast kunnen stellen.

Bovendien kan je met familie praten of er bepaalde oogproblemen vaak in de familie voor zijn gekomen. Veel oogziekten zijn namelijk erfelijk, dus er bestaat een grote kans dat jij ook kans maakt op een van de ziekten die vaak in je familie voorkomen. Het is ook aan te raden om gezond te eten. Niet alleen wortels zijn goed voor je ogen. Een dieet met veel fruit, groenten, vitamen en mineralen is ook zeer bevorderlijk voor de gezondheid van je ogen. Vette vissen met een hoog omega-3 gehalte zijn ook belangrijk voor het in stand houden van een goede ooggezondheid. Met goed eten hangt vaak ook een gezond gewicht samen. Overgewicht en obesitas verhogen je risico op oogziekten. Stoppen met roken of überhaupt niet beginnen is ook aan te raden als je gezonde ogen wilt blijven houden. Als de zon schijnt  is het ook niet alleen cool om een zonnebril te dragen, maar het beschermt ook tegen beschadigingen aan je ogen. Voor mensen die vaak achter een computerscherm werken, wil ik nog meegeven dat ze hun ogen rust moeten geven. Voor iedere 20 minuten die je naar één bepaald punt kijkt, moet je je ogen minimaal 20 seconden rust gunnen. Dit kan je doen door even om je heen te kijken in plaats van naar je beeldscherm. Met deze aanpassingen maak je de kans kleiner dat je binnenkort een opticien aan huis nodig hebt. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback