Login

DDS-CAD

Gepubliceerd: 2016-11-17 12:00:19 | Door Lisa | 684x bekeken |

Wat voor bedrijf is Data Design System

Data Design System, opgericht in 1994 in Noorwegen is één van de consistente- en vernieuwende marktleiders op het gebied van software ontwerpen van gebouwen en installatie technische- en gebouw gebonden systemen. Als grondlegger van het Open BIM systeem staat DDS voor kwaliteit en innovatie waarbij veiligheid in ontwerpen één van de hoofddoelen is. DDS gelooft in het delen van informatie (Open BIM) waardoor problemen door gedeelde kennis kunnen worden voorkomen en het delen van know how leidt tot ontwikkeling en verhoging van prestaties.

De DDS modules

DDS-CAD is een opvolging van modules waarvan DDS-CAD 12 de nieuwste uitgave is. De verbeterde technische ontwikkelingen in de IT zijn hierin toegepast wat leidt tot meer ontwerp mogelijkheden en een groter controle mechanisme op het detecteren van fouten in ontwerpen. Deze fouten worden aangegeven en voorkomen wat de veiligheid verhoogt.

De modules zijn allen met elkaar te combineren zodat je op verschillende disciplines kunt ontwerpen. Daarnaast zijn de modules ook op zichzelf staand te gebruiken, dus niet afhankelijk van elkaar. Een elektrotechnisch bedrijf hoeft geen PV (zonne-energie) module aan te schaffen, maar een zonne-energie bedrijf kan wel de Electrical module combineren met de PV module. De modules bestaan uit een totaal pakket van 6 modules: Building, Electrical, Mechanical, Plumbing, PV en Viewer.

De module samenwerking

Waar Building zich concentreert op het tekenen en modelleren van een gebouw waarbij de software specificaties van een gebouw herkent en data levert voor derde partijen, kun je met Electrical je complete elektrotechnische installatie  voor het gebouw ontwerpen. DDS heeft hiervoor samengewerkt met OBO Betterman en DEHN voor het ontwikkelen van een ad on module voor externe bliksembeveiligingssystemen.Mechanical en Plumbing werken samen op het gebied van water- en luchtverdeling. Je drinkwater en rioleringssysteem vallen onder Plumbing, maar ook het verwarmings- en koelingssysteem. Verwarming en ventilatie, waaronder koeling, worden ontworpen met Mechanical, waardoor de systemen nauw met elkaar verbonden zijn. De PV, PhotoVoltaic (licht elektriciteit) module beheerst de optimale aanleg van zonnepanelen. Deze kunnen geïnstalleerd worden op de grond, gevel of het dak. Ongeacht het installatie punt wordt een optimale energie opbrengst berekend door schaduwberekening en samenwerking met Polysun Inside. Als gratis download is Viewer de module waarmee je het resultaat van je ontwerp kun printen of in 3D bekijken, aanpassen en verbeteren in samenwerking met anderen via real time rendering. Met deze 'complete suite' van DDS heb je een geweldige tool voor optimaal design.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback