Login

Bootvluchtelingen uit Afrika zijn een steeds groter probleem

Gepubliceerd: 2015-05-12 21:28:10 | Door Mans Wildeboer | 1272x bekeken |

Bootvluchtelingen uit Afrika zijn een steeds groter probleem

Steeds meer vluchtelingen

Het volgende nieuws bericht gaat over de bootvluchtelingen uit Afrika, het probleem groeit en groeit. Ik zelf vind het heel erg wat er gebeurd, door al die oorlogen is het leven in Afrika ook heel zwaar. Ik vind het dan ook een goed idee om meer marine schepen in de middellandse zee te laten varen die de vluchtelingen kunnen op pikken. Ik heb de artikelen van NU.nl en de NOS gelezen om aan mijn informatie te komen.

Microsoft Surface Pro 3 - Hybride Laptop Tablet - i3 - 4GB - 64GB

Microsoft Surface Pro 3 - Hybride Laptop Tablet - i3 - 4GB - 64GB kopen

Een super snelle surface met vrij veel geheugen, ik gebruik hem zelf ook en hij is fantastisch.

Bestellen

Bootvluchtelingen uit Afrika zijn een steeds groter probleem

Wat moet er gebeuren?

Het sturen van Europese marineschepen naar Libische wateren om mensensmokkel te bestrijden, heeft alleen maar als gevolg dat het probleem zich gaat verplaatsten. Dat zegt een militaire analist. Hij denkt dat er na verloop van tijd andere routes zullen komen om vluchtelingen naar West-Europa te krijgen. Deze routes zullen dan waarschijnlijk over land gaan, hier aan is een voordeel en een nadeel. Het is moeilijker om ze te ontdekken, maar gelukkig kunnen ze dan niet verdrikken. Wat wel erg is is dat ze heel weinig eten en geld hebben.

De Europese Commissie wil dat de VN-Veiligheidsraad toestemming geeft voor het sturen van Europeese schepen, om het smokkelen van migranten over de Middellandse Zee naar Europa aan te pakken.

Het probleem zal alleen maar erger worden denk ik.

Aldus een militair analist christ klep

"Binnen een half jaar zul je zien dat er andere routes komen via de Balkan, Oost-Europa en Rusland. En dan wordt het probleem alleen maar ingewikkelder", zegt Klep. 

"Als de smokkelaars de lange landroutes gaan nemen, wordt het een estafette waarbij de vluchtelingen worden doorgegeven van de ene smokkelaar aan de andere", legt Klep uit. "Probeer dan maar eens de hele keten van smokkelaars op te lossen, dat lukt niet."

Smokkelaars zullen volgens de militair analist ook gaan merken dat ze meer geld kunnen gaan verdienen. "Dus het zal alleen maar toenemen. Er is een enorm aanbod van mensen uit Afrika. Dat zal de komende twee, drie, vier jaar ook zou blijven. Het probleem zal alleen maar erger worden denk ik."

'Het vluchtelingenprobleem wordt alleen maar groter' (helaas)Militair analist Christ Klep geeft een militaire missie tegen mensensmokkelaars in de Middelandse Zee weinig kans.

Dat kunnen ze een half jaar, misschien een jaar, volhouden, maar daarna is het geld op.

Christ Klep

Volgens Klep moet een missie zoals de EU wil behoorlijk omvangrijk zijn. "Denk aan tien tot vijftien schepen, helikopters, onderzeeboten, heel veel sensorsystemen, een commandocentrum. Alles bij elkaar heb je wel zo'n 5.000 tot 10.000 man nodig en dan nog de bijbehorende schepen."

Technisch is zo'n missie nog wel mogelijk, denkt Klep. Duitsland, Frankrijk, Engeland, aangevuld met Scandinavische landen en Nederland, kunnen de maritieme middelen wel leveren. Maar financieel wordt het een ander verhaal, want zo'n missie gaat 10 tot 15 miljard euro per jaar kosten, schat Klep. Dit is ontzettend veel geld en ik moet helaas betwijfelen of landen berijd zijn in deze tijden dat bedrag te betalen.

"Dat kunnen ze een half jaar, misschien een jaar, volhouden, maar daarna is het geld op. En de schepen zijn op, want die moeten telkens vervangen worden. Ook dat is dus een probleem."

Bedankt voor het lezen en als je het goed vond laat dan aub een like achter en ook een reactie met feedback zodat ik mijn aankomende artikelen nog beter kan doen. Wil je dat ik meer nieuwsberichten schrijf? Als we de 20 likes kunnen halen ga ik dit doen, hoe meer jullie delen hoe meer nieuws artikelen ik erbij zal maken.

Congo, een geschiedenis

Congo, een geschiedenis kopen

Een heel mooi boek voor maar €5,99!!! Kennissen van mij hebben het gelezen en volgens hun is het een aanrader.

Bestellen

Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Apple MacBook Pro MD101NA - Laptop - 13 inch

Apple MacBook Pro MD101NA - Laptop - 13 inch kopen

Een heel snelle laptop met enorm veel geheugen en database. Veel van mijn vrienden hebben het voor een kleine €1.200,- gekocht en zijn dik tevreden met hun aankoop.

Bestellen

Reacties


Mans Wildeboer | 2015-05-12 22:14:00

Deel hier je mening over de kwestie: wel of geen hulp bieden aan de vluchtelingen. Ik vind van wel

Geef reactieMans Wildeboer


Like deze focus


Naar boven
Feedback