Login

beveilig-uw-huis-tegen-inbraak

Gepubliceerd: 2016-05-12 07:55:01 | Door Lisa | 607x bekeken |

Beveilig uw huis tegen inbraken

De veiligheid van onze woningen is erg belangrijk. Elke dag weer wordt er op tal van plaatsen ingebroken.

Zo sterk als de zwakste schakel

Maar wat is eigenlijk een afdoende beveiliging tegen inbraken? We dragen enkele handvatten aan van de slotenmaker Enschede, zodat ook u uw woning beter kunt beveiligen.

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel, zo luidt het spreekwoord. Dat gaat ook zeker op voor de beveiliging van woningen. We hebben de neiging om voornamelijk onze deuren goed te beveiligen. Dat is natuurlijk een goede zaak, maar niet als dat ten koste gaat van de veiligheid van bijvoorbeeld de raamkozijnen. Het is belangrijk dat de beveiliging altijd in evenwicht is; de beveiliging van de ramen moet vergelijkbaar zijn met die van de deuren. Doe je dat niet, dan kan er een situatie ontstaan waarin de ramen een zwak punt zijn en het voor een inbreker alsnog doodeenvoudig is om binnen te komen. Dat wil je natuurlijk niet.

Houd vakanties stil

We hebben tegenwoordig sterk de neiging om alles wat we doen direct te delen. Zo ook onze vakanties. Op Facebook kun je dus ook van veel mensen achterhalen of ze op vakantie zijn en wanneer ze terug hopen te komen. Dat is leuk voor vrienden en familie om ze een beetje op de hoogte van je reis te houden, maar is ook voor inbrekers een uitgelezen kans om te achterhalen wanneer bepaalde woningen niet bewoond zijn en dus een perfect doelwit zijn om in te breken.

Zorg voor verlichting

Als er iets is waar inbrekers niet van houden, dan is het wel verlichting. Een inbreker is heel kwetsbaar tijdens het inbreken. Hij doet iets wat niet mag en dat weet hij natuurlijk zelf ook heel goed. Het is daarom goed om zoveel mogelijk verlichting op te hangen op de plekken rondom het huis waar het nu donker is. Op die manier jaag je de inbrekers zoveel mogelijk weg en maak je de pakkans voor hen zo groot mogelijk. Op die manier heb je enigszins een preventieve werking en is het hopen dat de inbrekers verder gaan.

Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Tegenwoordig kun je je woning laten controleren aan de hand van het Politie Keurmerk Veilig Wonen, wat doorgaans wordt afgekort tot PKVW. Je woning wordt hierbij aan de hand van een hele lijst onderdelen nagelopen. Als de woning aan alle eisen voldoet krijg je het keurmerk, waar ook een sterke preventieve werking van uitgaat. Als de woning niet aan de eisen voldoet krijg je aanwijzingen voor hoe je de woning wel kunt laten voldoen


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback