Login

Anti-blafband of elektronische hals voor de hond

Gepubliceerd: 2015-12-10 08:13:47 | Door Femke Nijkerk | 605x bekeken |

Anti-blafband of elektronische halsband voor de hond?

Wat is beter voor uw hond?

Baasjes van honden komen nog wel eens voor een probleem te staan waaruit ze geen uitweg vinden. Want wat als je hond de nare gewoonte heeft om constant te blaffen wanneer je van huis bent? Of wat doe wanneer je hond altijd tegen visite opspringt en je alles al geprobeerd hebt? als je in de grote stad woont dan heb je ook buren om rekening mee te houden en sommige voorbijgangers willen eigenlijk niks met honden te maken hebben en dan kan dat springen of blaffen ook tot ongewenste situaties leiden. Voor zulke uitzonderingsgevallen zijn er tegenwoordig elektronische halsbanden voor de hond. Daarbij heb je eigenlijk twee soorten: een halsband met afstandsbediening en een standaard anti-blafband die zelfstandig werkt.

Overeenkomsten tussen de anti-blafband en de elektronische halsband voor de hond

Beide banden zijn bedoeld om honden storend gedrag af te leren en dienen alleen gebruikt te worden wanneer andere opvoedingsmethoden falen en na grondig lezen van de handleiding. De anti-blafband richt zich voornamelijk op het straffen van de hond wanneer deze blaft. De anti-blafband doet dat bijvoorbeeld d.m.v. een stroomschok en de reactie is onmiddellijk, zodat de hond na enkele keren de link gaat leggen tussen zijn geblaf en de nare reactie die daar via het apparaat opvolgt. Op die manier is het de bedoeling dat hij het storende gedrag gaat afleren. De elektronische halsband werkt ongeveer op dezelfde manier alleen heb je de afstandsbediening nodig om de reactie in gang te zetten.

Verschillen tussen beide producten

Dit is ook waar de elektronische halsband verschilt van zijn broertje, de anti-blafband. Je bent als baasje nodig om de band te laten reageren op het gedrag. De anti-blafband daarentegen heeft een sensor waarmee hij het blaffen zelf opmerkt en vervolgens meteen reageert. Een verschil is dat de anti-blafband dit wel heel goed doet, maar dus niet op ander gedrag reageert. Daarvoor is een elektronische halsband voor een hond beter ontworpen. Deze kan bovendien op verschillende manieren een straf uitdelen, naar gelang welk model je kiest. Zo kan de halsband reageren via een stroomschok, heftig trileffect, een geurspray of ultrasoon geluid. Alle vier hebben een effect dat door de hond als ongewenst ervaren wordt.  Een volgend verschil is dat de anti-blafband geen verschik maakt tussen normaal en ongewenst blaffen, waar je bij de halsband zelf telkens de vinger aan de knop hebt en dus de afweging kan maken. Je moet dus wel goed nadenken waar je aan begint of de halsband afdoen op momenten dat je hem niet nodig vindt.

De anti-blafband en elektronische halsband voor de hond

De anti-blafband is dus ontworpen met een heel specifiek doel in gedachten, namelijk het afleren van ongewenst blaffen. Hij doet dit heel consequent en ook als jij niet in de buurt bent. Hij maakt daarbij geen onderscheid tussen verschillende soorten blaffen. De elektronische halsband wordt door jou bediend en kan zich ook op ander gedrag richten. Enkel moet je hier als baasje meer aan de bak. Beide producten hebben dus zo hun situaties waarin ze bij kunnen

Bron Tech66.nl


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback