Login

aankoopmakelaar

Gepubliceerd: 2016-06-27 10:57:39 | Door beheer | 760x bekeken |

Waarom kiezen voor een aankoopmakelaar

Voor de meeste mensen is het kopen van een eigen woning een unieke gebeurtenis waarmee ze hooguit een paar keer tijdens hun leven mee te maken krijgen. Tijdens het aankoopproces komen veel gebeurtenissen aan bod waarbij regelmatig keuzes moeten worden gemaakt. Wat voor een woning wil ik kopen? Wat is mijn budget? Wat is een realistische prijs en hoe onderhandel ik het beste met de verkopende partij? Als deze vragen bekend voorkomen is het een goed idee om een aankoopmakelaar in de hand te nemen om het gehele proces te begeleiden.

De voordelen van een aankoopmakelaar

De keuze van een aankoopmakelaar geeft de koper veel extra mogelijkheden en zekerheden. De aankoopmakelaar is goed bekend met het lokale woningaanbod, de regelgeving en de prijsontwikkeling van de huizenmarkt. Bovenal staat de aankoopmakelaar in dienst van de koper waardoor er rationeel in zijn belang wordt gehandeld.

Tijdens het eerste contact worden de woonwensen geïnventariseerd waardoor de aankoopmakelaar heel gericht op zoek kan gaan naar de beste woning. De aankoopmakelaar zal het woningaanbod eerder onder ogen krijgen als andere potentiële kopers waardoor er snel, krachtdadig maar vrijblijvend kan worden gereageerd.

Na overleg zal er een bezichtiging plaatsvinden waarbij de aankoopmakelaar de bevindingen en advies met u zal bespreken. Indien de woning voor u geschikt is, zal de aankoopmakelaar de gesprekken voeren met de verkoopmakelaar. De kennis en ervaring komen van pas om een goede en reëel aankoopprijs te bedingen waarbij de verkoopmakelaar minder snel gebruik zal maken van verkooptrucs om het huis voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. De aankoopmakelaar zal het onderhandelingsproces neutraal benaderen en niet gevoelig zijn voor emotionele argumenten die tijdens de aankoop van een woning mogelijk zijn.

Als beide partijen tot een overeenkomst komen, is het de taak van de aankoopmakelaar om de koopakte te controleren en de juridische documenten van een toelichting te voorzien. Er zal zeker aandacht zijn voor de ontbindende voorwaarden ter gunsten van de koper. De begeleiding gaat door tot en met de afhandeling en ondertekening van het koopcontract bij de notaris.

Extra diensten via de aankoopmakelaar

De aankoopmakelaar kan een bouwkundig rapport en taxatierapport opstellen of gebruik maken van een bekende bouwkundig ingenieur en een erkende taxateur. Er kan voorlichting worden gegeven over de nieuwe hypotheekregels die sinds 2016 van kracht zijn en een advies geven voor een betrouwbare hypotheekadviseur. Door de vele ervaring is dit ook het geval voor de juiste notaris waarbij kwaliteit, prijs en service van belang zijn.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieBeheer


Like deze focus


Naar boven
Feedback