Login

Een aanbouw plaatsen

Gepubliceerd: 2014-03-06 14:07:32 | Door freekkanters | 1625x bekeken |

Een aanbouw plaatsen

Wanneer je er aan zit te denken om een aanbouw te nemen weeg je vaak de voors en de tegens af. Het lijkt vaak zo aantrekkelijk, een aanbouw, en in je hoofd zal dat klusje zo geklaard zijn. Toch kan het tegenvallen wat betreft werk. Aan de andere kant zijn er misschien ook wel mogelijkheden voor de aanbouw die je nog niet voor ogen had.

In veel gevallen levert een uitbouw echter een waardevermeerdering op en wanneer het plafond en de wanden mooi kunnen overlopen van oud naar nieuw zorg je voor de maximale ruimtelijkheid in je woning. Belangrijk is om te zorgen voor een minimale belemmering en optimale ruimtelijkheid.

Goed doordacht te werk gaan

Wanneer je een aanbouw bij je woning wilt  betrekken is het belangrijk dat je zowel een goed bouwbedrijf in de hand neemt als een mooie gevelcompositie te maken. Je kunt natuurlijk je aanbouw gewoon aan het huis ‘vastplakken’ echter kun je vaak zo veel meer om het optimale uit de aanbouw te halen. Het is belangrijk dat de aanbouw één geheel vormt met het huis of misschien juist helemaal tegendraads is. De kwaliteit van de aanbouw wordt nog beter wanneer je kleine onderdelen terug laat komen in de gehele woning zodat er een eenheid ontstaat.

Tuin en aanbouw

Voordat je een aanbouw gaat plaatsen is het belangrijk na te denken over de relatie met de tuin. Wat is hierin de overgang? Laat je deze geruisloos overgaan zodat je huis ruimer en lichter is of wil je juist dat je woning meer naar binnen toe is gericht. Wanneer je buiten echt met binnen wilt betrekken is het aan te raden veel glas te gebruiken. Uiteraard is voldoende daglicht sowieso belangrijk, maar de opbouw van de aanbouw zorgt voor het ruimtelijk effect. Een diepe aanbouw kun je dus lichter maken met een dakraam.

Regelgeving aanbouw

Je mag de aanbouw 2,5 meter achter of naast je woning bouwen waarbij je niet eer dan de helft van je perceel mag bebouwen. De hoogte van je uitbouw mag maximaal 4 meter zijn en ook slechts 0,3 meter boven de bovenkant van de scheidingsconstructie van de tweede verdieping. Wanneer je hier meer over wilt weten kun je een kijkje nemen op de website van de Rijksoverheid. Belangrijk is het om sowieso altijd even langs de gemeente te gaan om jouw plannen te toetsen met het bestemmingsplan, wanneer je huis een monument is gelden er uiteraard andere regels.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Enkele/aanbouw carport

Enkele/aanbouw carport kopen

Vond u "Een aanbouw plaatsen" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Blokhut aanbouw 28mm

Blokhut aanbouw 28mm kopen

Vond u "Een aanbouw plaatsen" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Fonteyn Blokhutten Hogedruk geïmpregneerde aanbouw veranda

Fonteyn Blokhutten Hogedruk geïmpregneerde aanbouw veranda kopen

Vond u "Een aanbouw plaatsen" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Verbouwen en aanbouwen

Verbouwen en aanbouwen kopen

Vond u "Een aanbouw plaatsen" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback