Login

Meer creativiteit op kantoor? Volg deze drie tips!

Gepubliceerd: 2016-02-10 14:09:20 | Door WPlugers | 745x bekeken |

Creativiteit is goed voor elk, met deze tips breng jij je werknemers weer helemaal tot leven!

Creativiteit is ontzettend belangrijk voor bedrijven die willen blijven ontwikkelen en scherp willen reageren op de markt. Aangezien het creativiteitsniveau van de werknemers na een tijdje in een dipje kan raken, moet je er alles aan doen om de werkomgeving zo creatief mogelijk te houden. Automatisering kan hierin een ondersteunende rol spelen. Met document management systemen zorg je er bijvoorbeeld al voor dat werknemers zich niet meer zorgen hoeven te maken over versiebeheer en genoeg ruimte in hun hoofd hebben om de creativiteit de vrije loop te laten. 


Groene ruimte 


De eerste tip is eentje waarvoor je een beetje gevoel moet hebben voor styling. Zo is bijvoorbeeld bewezen dat de kleur groen een soort creatieve drug is voor onze hersenen. Je hoeft niet meteen alle muren groen te verven, maar dat kan natuurlijk wel! Echter doen planten het ook al goed, of een mooi uitzicht op het park. Aangezien dat laatste niet voor iedereen is weggelegd (zeker niet voor de bedrijven met een kantoor in het centrum van een drukke stad) kun je ervoor zorgen dat je de natuur naar binnen haalt. Met wat budget kun je bijvoorbeeld een prachtige green wall aan laten leggen of een paar mooie grote kamerplanten plaatsen. 

Onderlinge sfeer 


De sleutel tot creativiteit is samen zijn en elkaar vertrouwen. Als er binnen het team een goede sfeer hangt en mensen elkaar onderling vertrouwen, zullen ze eerder ideeën delen. Dat bevordert de creativiteit en motiveert mensen om na te denken over de huidige manier van zaken. Organiseer niet geforceerd een vergadering, maar ga eens lunchen met z’n allen of pak er een biertje bij. 

Licht 


Creativiteit heeft volgens een recente studie ook te maken met de felheid van het licht. Bij felle tl-buizen bleken mensen minder creatief te zijn dan bij gezellig sfeerlicht. Bij het juiste licht kun je niet alleen bereiken dat mensen zich sneller thuis voelen, maar ook de creativiteit van het team verhogen. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWPlugers


Like deze focus


Naar boven
Feedback