Login

Hoe leer ik gitaar liedjes spelen?

Gepubliceerd: 2015-08-19 10:01:41 | Door Uwgitaarlesonlin | 1860x bekeken |

Veel gitaristen willen vrijwel meteen gitaar liedjes kunnen spelen. Toch duurt dit meestal langer dan gedacht. Je zult namelijk eerst de basis moeten kennen en vervolgens stap voor stap gitaar liedjes proberen te gaan spelen. Om je op weg te helpen vind je in dit artikel een paar methodes om het gitaarspel te leren. Daarnaast geven we een paar handige tips voor beginnende gitaristen om beginners fouten te kunnen voorkomen.

Welke gitaarles methode?

Hoe leer ik gitaar liedjes spelen?

Je kunt kiezen voor de volgende drie methodes: noten leren lezen, gitaarakkoorden en gitaartabs. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen en daarom onmisbaar voor een goed gitaarspel. Wanneer je kiest voor het noten lezen, dan zal je niet meteen gitaar liedjes kunnen gaan spelen. Je leert namelijk ontzettend veel over het bespelen van muziekinstrumenten in het algemeen. Denk hierbij aan het bladmuziek, welke bestaat uit notenbalken en muzieknoten. Met deze methode leg je wel een goede basis voor de toekomst, omdat je zo een breed scala aan kennis hebt voor meerdere instrumenten.

Het spelen van gitaarakkoorden is de meest populaire methode bij gitaristen. Je kunt namelijk al met een paar basis akkoorden leuke gitaar liedjes spelen. Het is dus voornamelijk praktijk in plaats van theorie. Deze gitaar lesmethode beoefenen? Ga eens opzoek naar een online gitaarcursus. Deze cursussen werken namelijk altijd met gitaarakkoorden.

Ook kun je kiezen voor de gitaartabs. Deze tabs zijn net als de gitaarakkoorden een overzicht van de tonen op papier. Alleen kun je met behulp van gitaartabs meer effecten toepassen in de muziek. 

Gitaar liedjes voor beginnende gitaristen

Hoe leer ik gitaar liedjes spelen?

Ongeacht de methode zal je een goede beginners gitaar moeten kopen. Bij een beginners gitaar kun je denken aan een akoestische gitaar met nylon snaren. Daarnaast is het ook mogelijk om voor een western gitaar te kiezen. Deze heeft wel stalen snaren, waardoor het soms pijn kan doen aan de vingers. In dit geval is het belangrijk om eerst met een plectrum te spelen. Hiermee raken je vingers niet de snaren en kun je beter specifieke snaren aanslaan.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Klassieke Gitaar - Zwart

Klassieke Gitaar - Zwart kopen

Beginners gitaar met stalen snaren.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieUwgitaarlesonlin

Uwgitaarlesonlin

Online gitaarlessen vergelijkingswebsite en informatie database voor het gitaar spelen.


Like deze focus


Naar boven
Feedback