Login

Hoe jij de volgende grote Dj wordt!

Gepubliceerd: 2016-08-08 14:21:01 | Door MPaul | 1011x bekeken |

We mogen dan maar een klein landje zijn. In de muziekwereld staan we tegenwoordig hoog in de rangorde. De Nederlandse DJ’s vliegen de hele wereld over en worden voor welk exclusief feest dan ook uitgenodigd om de bezoekers te entertainen.

Muziek is een passie

Wat kenmerkt een DJ nou? En kom je met een Dj workshop al aan de top?

Elke DJ is anders, maar alle DJ’s hebben dezelfde passie; muziek. Dat klinkt als een cliché verhaal, maar zonder passie voor muziek is het bijna niet voor elkaar te krijgen een top DJ te worden. Passie staat in dit geval voor het kennen van je muziek. En in dit geval is dat niet alleen jouw muziek, maar juist de muziek die je gebruikt. Passie houdt in dat je kennis hebt van vele soorten muziek, weet hoe die muziek in elkaar zit en dit om kunt zetten naar nieuwe tunes. Zet je een plaat op die zang bevat dan moet je ook weten wanneer die zang start en stopt. Met een beat hoor je te weten waar die exact komt tijdens een nummer. Je kunt het jezelf niet veroorloven tijdens een set een nummer ineens om te moeten schakelen omdat er een element inzat waar je niet van op de hoogte was.

Wat voor DJ ben jij?

In muziek zijn altijd al vele stromingen geweest. Dat is in dit tijdperk niet anders en misschien alleen maar uitgebreider geworden. Wordt jij de volgende techno, house, hardstyle of minimal DJ? Het is belangrijk dat je voor jezelf weet welke richting jou het beste ligt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit een andere muziekstijl kunt proberen. Sterker nog, er zijn genoeg DJ’s die veelzijdig zijn in hun muziek, juist omdat ze daar de tent mee op zijn kop krijgen. Een tip; zorg ervoor dat je weet wie jij het liefst als publiek hebt en kijk dan welke muziekstijl daar het beste bij past.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMPaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback