Login

Gitaar leren spelen in 22 lessen met dvd's

Gepubliceerd: 2014-03-24 19:52:13 | Door Pieter ten Cate | 2110x bekeken |

Gitaar leren spelen in 22 lessen met dvd's

Het leren bespelen van een gitaar is voor veel mensen nog altijd een vroeg ontstane droom. Het blijft een aanlokkelijk instrument met een prachtig geluid en eindeloze mogelijkheden. Het is echter in het dagelijkse leven soms moeilijk om de tijd te vinden voor het volgen van gitaarles. Door de laagdrempeligheid van het internet kun je echter tegenwoordig ook gewoon gitaarlessen krijgen aan de hand van instructie video’s en begeleiding via een Facebook community.

Waarom gitaar leren spelen?

Anders dan andere instrumenten zijn er opvallend veel mensen die gitaar willen leren spelen. Er is iets aan de veelzijdigheid van gitaren en de bekende gitaarspelers, die het zelfs in het digitale tijdperk nog aanlokkelijk maken om te leren hoe je gitaar moet spelen. Zelf ben ik er niet helemaal uit wat de exacte reden is achter dit fenomeen, wel ben ik zelf ook zo iemand die dit altijd al had willen doen. Het is echter voorheen nooit zover gekomen.

Het spelen van gitaar is op zichzelf een rustgevende en recreatieve bezigheid. Je kunt met relatief weinig lawaai een leuke sfeer creëren en het leren van de verschillende handgrepen is een uitdagende maar voldoenend leerproces. Hoewel de ene persoon meer aanleg kan hebben bij het leren bespelen van de gitaar, ligt de basis voor iedereen binnen handbereik. Iets aanleren en een zichtbare vooruitgang boeken is naar mijn mening een van de mooiste dingen aan leren bespelen van dit instrument.

Of je nou een rockende student wilt worden, of de ouderen wilt begeleiden met wat hippe akkoorden, gitaar leren spelen kan op alle leeftijden en is erg gemakkelijk te doen. Wanneer je je niet vast wilt of kunt leggen op vaste avonden in de week voor het volgen van gitaarles bij jouw in de regio, is het tegenwoordig ook heel gemakkelijk om online lessen te volgen. Daarnaast zijn er talloze websites waar je kunt zoeken naar extra tips en trucs, die je bij een reguliere gitaarles wellicht niet zou meekrijgen.

Klassiek gitaar 100 cm - Zwart

Klassiek gitaar 100 cm - Zwart kopen

Full size klassiek model gitaar van hout met nylon snaren. De kleur is Zwart hoogglans

Bestellen

De voordelen van online gitaarles

Het volgen van gitaarlessen bij een vaste offline instructeur is vaak een tijdrovende maar ook dure aangelegenheid. Zo ben je voor gitaarlessen vaak wel 15-20 euro kwijt. Daarnaast heb je vaak geen contact met andere mensen die net als jij ook bezig zijn met het leren bespelen van een gitaar. De beschikbare online cursussen zijn vaak een uitkomst als het aankomt op sociale interactie en gegarandeerde kwaliteit. Veel cursussen hebben hun eigen website of Facebook groep waarop cursisten met elkaar in contact kunnen komen om vorderingen of problemen te voorkomen.

Een van de voordelen van online les voor mij persoonlijk, vond ik het feit dat je kunt oefenen op de momenten die jou uitkomt. Als er even wat tussendoor komt, zet je de video gewoon op pauze en ga je gewoon op een ander moment weer verder. Ook vind ik het heerlijk om de vrijheid te hebben om lekker door te ploeteren wanneer de dvd is afgelopen.

Of je nou volle zalen wilt trekken met je gitaarspel of simpelweg je familieleden wilt verrassen bij het kampvuur, een online cursus helpt je gegarandeerd met het leren spelen van de gitaar. Na een zoektocht naar verschillende aanbieders van online gitaarles heb ik uiteindelijk gekozen voor een aanbieder die betrouwbaar overkomt en kwaliteit levert. Met het overweldigende gebruikerservaringen van anderen, kon ik het niet laten om het te proberen. En ik ben erg tevreden met het resultaat!

Begin direct met jouw gitaarles!

Gitaar leren spelen in 22 lessen met dvd's

Een zeer populaire aanbieder van online gitaarlessen is Koen. Koen Snoek is een enorm goede muzikant die is opgeleid door de twee gitaristen van de 3J's. Op gitaarlesvankoen.nl kun je terecht voor het bekijken van gebruikerservaringen en wat je precies krijgt voor deze scherp geprijsde cursus.

Omdat Koen al een aantal jaren bezig is met zijn programma, biedt hij met zijn versie 3.0 een volledig doorontwikkelde video tutorial, die je stapsgewijs de kneepjes van het vak bijbrengt. Naast beginners kunnen ook mensen die al enige ervaring hebben met het spelen van gitaar, gebruik maken van dit pakket. Als je snel besteld krijg je twee lessen extra cadeau en advies bij het aanschaffen van een gitaar.

Bekijk de online cursus van Koen.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Clip-on Tuner - Chromatisch stemapparaat voor gitaar, bas, ukelele en viool

Clip-on Tuner - Chromatisch stemapparaat voor gitaar, bas, ukelele en viool kopen

Handig stemapparaatje dat je zo op de kop van je gitaar kan klemmen. Zet 'm aan en stemmen maar! De display geeft duidelijk aan of de snaar hoger of lager gestemd moet worden en als je gitaar zuiver is.

Bestellen
Tronios Standaard Voor Acoustische Gitaar

Tronios Standaard Voor Acoustische Gitaar kopen

Opvouwbare stabiele gitaarstandaard voor thuis of op het podium. Met kunststof afwerking tegen lakbeschadiging

Bestellen
Guitar 31 Laidback Songs

Guitar 31 Laidback Songs kopen

The Guitar is een compilatie met de mooiste gitaar songs van de bekende gitaarhelden. Op deze dubbelCD is de hoofdrol weggelegd voor de herkenbare gitaarsolo of melodie uitgevoerd door o.a. de volgende artiesten: Gary Moore, Steve Vai, John Mayer, JJ Cale & Eric Clapton, Mark Knopfler, Jeff Beck en Stevie Ray Vaughan.

Bestellen

Reacties


Dominique | 2014-03-24 20:10:42

Leuk artikel en gitaar proberen te spelen is zeker een aanrader, voor de mensen die nog een goeie tablatuur site zoeken, de volgende site is absoluut een topper; http://www.ultimate-guitar.com/

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback