Login

De 10 meest gelezen boeken in de wereld

Gepubliceerd: 2013-08-20 18:16:58 | Door Pieter ten Cate | 2884x bekeken |

De 10 meest gelezen boeken in de wereld

Weet jij welke de tien meest gelezen boeken zijn in de wereld?

Iedereen leest wel eens een goed boek waarvan je de titel en auteur niet snel zal vergeten. De afgelopen decennia zijn er duizenden boeken geschreven, waarvan er maar een paar het massale publiek geboeid wisten te houden voor lange periodes in meerdere landen. In dit artikel vind je een overzicht van de meest gelezen boeken in de afgelopen 50 jaar, van een breed scala aan getalenteerde auteurs en binnen diverse genres.

Nummer 10 - Dagboek van Anne Frank door Anne Frank

Het dagboek van Anne Frank is de boekvorm van het welbekende dagboek van Anne Frank. Ze hield een dagboek bij gedurende de twee jaar dat ze zat ondergedoken met haar familie tijdens de Nazi bezetting in Nederland.

Het boek is een eerbetoon aan de slachtoffers van de tweede wereldoorlog en een veel gelezen boek in de hele wereld.

Verkochte exemplaren: 27 miljoen

Nummer 9 - Think & Grow Rich door Napoleon Hill

Think and Grow Rich is een motiverend boek geschreven door Napoleon Hill. In het boek draait het om persoonlijke ontwikkeling en zelf verbetering.

Napoleon schreef het boek naar aanleiding van een suggestie die hij kreeg van de biljonair Andrew Carnegie.

Verkochte exemplaren: 30 miljoen

Denk groot en word rijk

Denk groot en word rijk kopen

Dit boek bevat geheimen over geld verdienen waarmee u uw leven kunt veranderen.

Bestellen

Nummer 8 - Gone With the Wind door Margaret Mitchel

Gone with the wind is een romantische drama geschreven door Margaret Mitchel. Het verhaal speelt zich af in de Amerikaanse staat Georgia gedurende de burgeroorlog. In het boek word het leven van Scarlett O'Hara gevolgd, die de dochter van een Ierse plantage eigenaar is.

Het boek won een pullitzer prijs en won diverse prijzen met de verfilming.

Verkochte exemplaren: 33 miljoen

Nummer 7 - Twilight door Stephenie Meyer

"Twilight - een levensgevaarlijke liefde" is het eerste boek van de extreem populaire jeugd serie geschreven door Stephanie Meyer. Het verhaal gaat over een jonge meid die verliefd word op een vampier. Het is een boek vol spanning en romantiek.

Verkochte exemplaren: 43 miljoen

Nummer 6 - De Da Vinci Code door Dan Brown

De Da Vinci Code is een fictieve roman geschreven door de Amerikaanse auteur Dan Brown. Het verhaal volgt het onderzoek van Robert Langdon, na een mysterieuze moord in het Louvre in Parijs.

Hij ontdekt vervolgens een gecompliceerd verhaal dat doet vermoeden dat Jesus Christus was getrouwd met Mary Magdalena en hiermee een kind had. De Da Vinci Code kreeg ook een verfilming waarbij de hoofdrol werd gespeeld door Tom Hanks.

Verkochte exemplaren: 57 miljoen

Nummer 5 - De Alchemist door Paulo Coelho

De Alchemist werd in 1987 gepubliceerd en was een enorme hit in Brazilië. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 65 miljoen exemplaren verkocht en daarmee een van de best verkochte boeken in de geschiedenis. The Alchemist is vertaald in 67 verschillende talen, en houd daarmee het record van het meest vertaalde boek van een levende auteur.

Naast het feit dat het werk van Paulo Coelho veel gelezen is, is Paulo ook een auteur met enorme invloed op de literatuur van vandaag.

Verkochte exemplaren: 65 miljoen

The Alchemist

The Alchemist kopen

"De alchemist" is een wereldwijd fenomeen geworden in de afgelopen jaren. Deze editie beschikt over extra content en voorbereiding op zijn nieuwere boek.

Bestellen

Nummer 4 - Lord of the Rings door J. R. R. Tolkien

De Lord of the Rings is een episch fantasy verhaal van de schrijver J.R.R. Tolkien. Het eerste deel van deze trilogie was eigenlijk het vervolg op het wat kinderlijke verhaal "the hobbit".

De Lord of the Rings heeft een enorm succesvolle verfilming gehad die bestaat uit drie delen. Allen zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken uit de serie.

Verkochte exemplaren: 103 miljoen

Lord Of The Rings Extended Editions Trilogy

Lord Of The Rings Extended Editions Trilogy kopen

J.R.R. Tolkien is vooral bekend geworden als de auteur van de The Lord of the Rings, bestaande uit de boeken The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King.

Bestellen

Nummer 3 - Harry Potter door J. K. Rowling

De Harry Potter boeken zijn een fantasie serie die bestaat uit zeven delen van de Britse schrijfster J.K. Rowling. Inmiddels zijn ook alle delen verfilmd.

Zowel volwassenen als kinderen zijn al jarenlang in de ban van dit fascinerende karakter, en kunnen geen genoeg van hem krijgen.

Verkochte exemplaren: 400 miljoen

The Complete Harry Potter Collection

The Complete Harry Potter Collection kopen

De perfecte kans om alle zeven delen van de Harry Potter serie in huis te halen. Gepresenteerd in een fraaie bewaar box.

Bestellen

Nummer 2 - Citaten uit het werk van Mao Tse-tung

De citaten van het werk van Mao Tse-Tung, ook wel het 'kleine rode boekje' van Mao Tse-tung genoemd was een persoonlijke uitleg aan de Chinese bevolking over de ideologie van de Chinese communistische Partij.

Verkochte exemplaren: 820 miljoen

Mao Tse-Tung Ruler of Red China

Mao Tse-Tung Ruler of Red China kopen

De uitspraken en uitingen van de oud communistisch leider van China Mao Tse-Tung. Geweldige wijsheden en inzichten.

Bestellen

Nummer 1 - De bijbel

Zelfs in tijden van leeglopende kerken is de bijbel nog altijd het meest gelezen boek van de wereld. De bijbel is een verzameling van verhalen over de aanwezigheid en acties van god en zijn rol in de creatie van de wereld.

Het schrijven van de bijbel gebeurde gedurende een periode van zestien eeuwen, en is daarmee een buitengewone verzameling van 66 boeken die het verhaal van god omschrijven.

Verkochte exemplaren: 3.9 biljoen

Dit artikel is geschreven met behulp van het onderzoek en diens resultaten van James Chapman


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback