Login

20 Feet from Stardom

Gepubliceerd: 2014-03-11 18:38:09 | Door Martijn | 1657x bekeken |

20 Feet from Stardom

Iedereen kent de hit van Lou Reed "Walk on the Wild Side" wel met de zin "and the colored girls sing…doo, da-doo, da-doo, doo, doo doo…" Hiermee begint de documentaire en geeft gelijk aan waar deze over gaat. Het leven van de, meestal donkere, achtergrondzangeressen die niet in de spotlight staan, maar oh zo belangrijk zijn geweest voor de muziekindustrie sinds de jaren '60.

Oscar genomineerde documentaire

20 Feet from Stardom

20 feet from Stardom is een Oscar genomineerde documentaire van regisseur Morgan Neville die een ode brengt aan de achtergrondzangeressen. Een beroep dat nog steeds wordt ondergewaardeerd door het grote publiek. In deze docu komen enkele zangeressen aan het woord waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord waaronder, Rock and Roll Hall of Fame Darlene Love, Mary Clayton en Lisa Fischer. 

Maar niet alleen de zangeressen komen aan het woord, ook de grote sterren zijn in deze docu te vinden. Bruce Springsteen, Mick Jagger, Stevie Wonder zijn een paar namen die voorbij komen en hun bewondering uiten.

Zo verteld Mary Clayton een verhaal over hoe ze de Stones klassieker "Gimme Shelter" heeft ingezongen met haar fenomenale uithalen. In eerste instantie lijkt het erop dat ze verhaal erg aandikt om meer erkenning te krijgen, maar later komt Mick Jagger aan het woord die nog steeds vol enthousiasme hierover verteld en blijkt er geen woord gelogen te zijn. Clayton, zwanger, werd midden in de nacht gebeld of ze even een liedje wil inzingen voor de Rolling Stones en de rest is geschiedenis.


En zo komen er meer verhalen voorbij waardoor bekende liedjes opeens een nieuwe laag krijgen. Hou je van de muziek van de jaren '60, '70 en '80 dan moet je deze documentaire gaan kijken!Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


20 Feet From Stardom

20 Feet From Stardom kopen

Vond u "20 Feet from Stardom" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
20 Feet From Stardom - Music F

20 Feet From Stardom - Music F kopen

Vond u "20 Feet from Stardom" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMartijn

Martijn


Like deze focus


Naar boven
Feedback