Login

YouTube video’s optimaliseren voor Google

Gepubliceerd: 2013-10-02 14:55:03 | Door Pieter ten Cate | 3207x bekeken |

YouTube video’s optimaliseren voor Google

Een video kan het aantal bezoekers naar uw website drastisch verhogen. Bezoekers en internetgebruikers zijn dol op video, en deze bedanken je hier dan ook voor door langer de website te bezoeken en vaak meerdere pagina’s te bekijken. Echter zijn er een aantal elementen van belang wanneer je het maximale rendement wilt halen uit de YouTube video(s) van uw bedrijf of website.

Video optimalisatie voor Google

Er zijn 3 zeer belangrijke elementen die u bij uw YouTube video dient te optimaliseren om het maximale rendement te behalen.

1. De titel en omschrijving van de video

Zorg ervoor dat de titel van uw video pakkend is en daarbij een hoge klikbaarheidsfactor heeft. Gebruik wanneer mogelijk gewenste zoekwoorden in zowel de titel alsook de omschrijving. Houdt het echter wel netjes, want de eigenaar van YouTube is nog altijd Google…

Maak bij de omschrijving gebruik van de mogelijkheden die YouTube je geeft. Zorg voor een uitgebreide en aantrekkelijke omschrijving waarin je belangrijke zoekwoorden voor jouw video en/of website vermeld. Plaats in ieder geval een link naar de website in de omschrijving en vermeld eventueel de links naar de social media kanalen van je bedrijf of website.

Om je een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden en best-practices op het gebied van de optimalisatie van de titel en omschrijving kun je kijken naar de volgende voorbeelden:

2. Het aantal views en populariteit

De populariteit van uw YouTube video is van groot belang bij het bepalen van de ranking en vindbaarheid binnen Google en YouTube. Door uw bezoekers en (potentiële) klantenkring te attenderen op de video kunt u al snel een groot aantal bezoekers bereiken.

Door de video op uw website te plaatsen zorgt u er dus ook voor dat de video zelf ook meer waarde krijgt binnen Youtube. Daarnaast doet u er goed aan om actief te vragen aan mensen om de video te liken en een reactie achter te laten.

Het aantal views en de mate waarin mensen reageren is enorm belangrijk voor de ranking van uw video voor de zoekwoorden die u heeft gebruikt in de titel en omschrijving.

3. Annotaties en captions

Wellicht is het u wel eens opgevallen dat er af en toe teksten en blokken opduiken bij het kijken naar een YouTube video. Met deze blokken of annotaties bij uw video kunt u elementen in uw video extra benadrukken of naar voren brengen. U kunt helaas niet direct naar uw website doorlinken.

Met captions kunt u een video voorzien van een omschrijving of “ondertiteling” met behulp van tijdcodes. Dit is een ideale manier om aan zoekmachines inzicht te geven in de inhoud van uw video. Deze teksten worden niet standaard door de kijkers gezien, en bieden daarom geen nadelige effecten.

Het kan echter wat werk zijn om bij langere video’s alle tekst in de video te implementeren. YouTube zelf begeleidt u op een duidelijke wijze bij het plaatsen en uploaden van deze captions.

Het optimaliseren van de uw YouTube video’s zorgt er kort gezegd voor dat de video beter gevonden wordt op YouTube en zoekmachines als Google. Door het hanteren van de bovenstaande tips, kunt ook u meer rendement uit uw video’s halen!


Deel:

Focus gerelateerde producten


Alles over YouTube

Alles over YouTube kopen

YouTube is veel meer dan alleen een website waarop video's kunnen worden bekeken en geüpload. U kunt bijvoorbeeld ook een kanaal maken waarop u al uw favoriete video's kunt plaatsen in...

Bestellen
YouTube for Business

YouTube for Business kopen

YouTube's 120 million viewers are a tempting target for any business, large or small. How can you tap into the potential of YouTube to promote your business and sell your products or services?

Bestellen
GoPro HD Hero 3 - Black Edition

GoPro HD Hero 3 - Black Edition kopen

Je eigen video's schieten met het onvoorstelbaar scherpe beeld van de GoPro HD Hero 3.

Bestellen
Canon EOS 1100D + 18-55mm DC III - spiegelreflexcamera

Canon EOS 1100D + 18-55mm DC III - spiegelreflexcamera kopen

Haarscherpe afbeelding om je video's en achtergronden op YouTube te professionaliseren.

Bestellen

Reacties


Yinra B. | 2013-10-02 22:22:29

Goh leuk zeg dit! Mijn video's worden altijd heel slecht bekeken. Wellicht dat ik dit al veel eerder had moeten ontdekken! Bedankt

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback