Login

Online radio luisteren

Gepubliceerd: 2014-07-24 13:26:37 | Door FavoriteFM | 1777x bekeken |

Steeds populairder

Radio luisteren via het internet wordt steeds populairder. Uit onderzoek van het Radio Advies Bureau (RAB) blijkt dat meer mensen het internet gebruiken om radio te luisteren.

Voordelen

Via het internet radio luisteren heeft diverse voordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld nooit problemen met de ontvangst en bent u niet afhankelijk van een groot apparaat.

Online radio luisteren is namelijk al mogelijk via een computer, laptop of mobiele telefoon. Via een mobiele telefoon is het mogelijk te luisteren via mobiele apps als TuneIn.  Er bestaan veel radiostations op het internet, dus is er keuze genoeg. De ether krijgt tegenwoordig veel concurrentie van radiostreams en niet voor niets gaan de publieke omroepen en andere commerciële omroepen al over op DAB-radio. Digitale radio heeft de toekomst. 

Voor ieder wat wils
Dankzij het brede aanbod is het wereldwijd mogelijk online radio te luisteren, en er is voor ieder iets wils. Bij sommige radiostations is het zelfs mogelijk via bijvoorbeeld Twitter, Facebook of WhatsApp favoriete liedjes aan te vragen. Niet ieder radiostation doet daar aan mee, maar vaak is via de contactinformatie al te ontdekken of het mogelijk is liedjes aan te vragen.

Social media

Daarnaast bevinden steeds meer radiostations zich op social media zoals Twitter en Facebook. Via deze kanalen is het mogelijk te chatten met de studio, maar ook om het laatste nieuws over de nieuwste muziek te weten te komen.

De techniek staat niet stil. Daarom is het tegenwoordig ook mogelijk radio te luisteren via de mobiele telefoon. Dat kan via radio-apps als TuneIn en Rad.io. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFavoriteFM


Like deze focus


Naar boven
Feedback