Login

Online meer opvallen door slim gebruik van tekst iconen ✔

Gepubliceerd: 2013-10-10 14:04:52 | Door Pieter ten Cate | 2911x bekeken |

Online meer opvallen door slim gebruik van tekst iconen ✔

Misschien is het je wel eens opgevallen ▻ dat er steeds meer websites en mensen zijn die gebruik maken van tekst iconen om meer op te vallen op het internet. Deze kleine tekentjes worden met reden veel toegepast omdat ze erg opvallen en daarmee hun doel bereiken. Ben je van plan binnenkort je LinkedIn profiel aan te passen of ben je opzoek naar een klikbare meta-omschrijving voor je website? Probeer dan eens deze symbolen!

Opvallen op het internet

Op het internet krijg je dikwijls te maken met overdreven irritante en ongewenste reclames. Helaas is het nog altijd zo dat deze praktijken nog steeds gebruikt worden omdat ze toch effectief blijken. Er is echter langzaam een trend op gang aan het komen die te maken heeft met een subtielere manier van branding en promotie.

Wellicht was je het ✈ icoon al eens tegengekomen in je mailbox bij een e-mail van één van de grotere vliegtuigmaatschappijen. Daarnaast zijn er talloze iconen die ervoor kunnen zorgen dat hetgeen wat je schrijft meer opvalt en soms extra duidelijkheid aanbrengen.

Zo zie je bij het populaire social platform LinkedIn diverse mensen die gebruik maken van deze iconen om hun profiel zo opvallend mogelijk te maken. Daarnaast gebruikt het bedrijf Zalando bijvoorbeeld, deze zelfde tekens in de meta-omschrijvingen van hun website pagina’s.

Tekst iconen om online op te vallen

Voor het gemak heb ik hieronder een overzicht gemaakt van verschillende iconen. Deze kun je simpelweg kopiëren en plakken op de plek waar je deze wenst te plaatsen.


▻¶ ☕ ♛ ✈ ♪ ⌛ ✖ ✔ ✘ ☐ ☑ ☒ ✉ ♫ ✷ ★ ✪ ✯ ✰ ■ ♦ ◆ ● ☼ ◎ ⊙ ✆ ☂ ☛ ☚ ⇨ ► ◄ ► » ❖ ▄ ▀ ▬ ☲ © ® ™ ♫

Uiteraard is het zo dat smaken verschillen en dat je de iconen op een slimme manier dient te gebruiken. Anders is er een grote kans dat de tekens averechts gaan werken. Daarnaast kan de weergave per browser verschillen.

Vond je dit artikel interessant of informatief? Like en/of deel dit artikel met je familie en vrienden. Bij voorbaat dank!


Deel:

Focus gerelateerde producten


Verleiden op internet

Verleiden op internet kopen

Uit de psychologie blijkt dat het verrassend simpel kan zijn om klanten te verleiden. Meestal gaat het namelijk ongemerkt. Maar hoe zorg je ervoor dat je website het onbewuste brein van...

Bestellen
Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken

Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken kopen

LinkedIn is het grootste professionele online netwerk ter wereld en dus ook in Nederland en België. De meeste gebruikers vragen zich af: "Wat heb ik er eigenlijk aan?"

Bestellen
TomTom Multi-Sport - Sporthorloge - Grijs

TomTom Multi-Sport - Sporthorloge - Grijs kopen

De TomTom Multi-Sport is een uitgebreid sporthorloge waarmee je al je hardloop-, zwem- of fietsprestaties gemakkelijk bijhoudt.

Bestellen
Philips Ecomoods Friends Hanglamp 15W - Zwart

Philips Ecomoods Friends Hanglamp 15W - Zwart kopen

Het waterdruppelontwerp vult de kamer met licht en inspiratie. Deze prachtige beige Philips Ecomoods-hanglamp vormt het stralende middelpunt van uw woonkamer.

Bestellen

Reacties


Janneke | 2013-10-30 15:31:55

Pas dit regelmatig toe bij adwords reclames van ons bedrijf. De Icoontjes ✔ springen erg in het oog en ✔ moet je niet te veel gebruiken anders gaan ze irriteren. Bedankt hiervoor!

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback