Login

Zelf massageolie maken en besparen

Gepubliceerd: 2014-01-04 17:38:55 | Door Alicia | 9274x bekeken |

Zelf massageolie maken en besparen

Er zijn van die producten op de markt waarvan je je als consument afvraagt of je er niet teveel voor betaald. Eén van die producten waar het in ieder geval voor geldt zijn massageoliën. In dit artikel bespreek ik hoe je zelf massageolie kunt maken en waar je op moet letten. Zo kun je je partner niet alleen verrassen met een heerlijke massage, maar ook met een massageolie die precies ruikt zoals jij dat wilt!

Hoe maak je massageolie?

Het maken of samenstellen van massageolie is erg gemakkelijk zelf te doen. Dit artikel is geschreven met als doel, dat ook jij thuis massageolie kunt maken en zo een leuke besparing kunt doen op je uitgaven. Je kunt uiteraard verschillende oliën gebruiken als basis voor je massage olie. Elke soort olie heeft haar eigenschappen en voordelen, dus kies hierbij voor een olie die goed bij jouw huidtype of die van je partner past.

De juiste basisolie kiezen

Zelf massageolie maken en besparen

Het kiezen van een basisolie is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Om het gemakkelijk te maken heb ik een overzicht gemaakt van de meest gangbare oliën die je kunt gebruiken om massageolie te maken.

Zonnebloemolie - Deze olie is geschikt voor alle huidtypen en in het bijzonder de wat vettige huid. Het wordt snel opgenomen door de huid en heeft een relatief neutrale geur en textuur.

Amandelolie - Olie van amandelen is zeer geschikt voor de droge en/of gevoelige huid. Omdat de opname van de huid vrij langzaam is, kun je langer masseren met een kleinere hoeveelheid. De olie heeft een lichte amandelgeur en bezit een zware textuur. Deze olie is niet geschikt voor mensen met een notenallergie.

Jojoba olie
- Deze olie is geschikt voor alle huidtypen en wordt snel opgenomen door de huid. De neutrale geur en wat stroperige substantie maken het een veel gekozen olie voor in massageproducten.

Abrikozenpitolie - Olie van de abrikoos is geschikt voor de gevoelige en/of extreem jonge of oudere huidtype. De olie wordt snel opgenomen door de huid en heeft een opvallend lichte textuur en milde geur.

Kokosolie - Deze olie is geschikt voor alle huidtypen en in het bijzonder de droge huid. Omdat de olie langzaam wordt opgenomen door de huid blijft het lang op het huidoppervlak liggen. De lichte kokosgeur die afkomt van de olie zorgt ervoor dat je wel van de geur moet houden omdat hij ruikbaar zal blijven.

Tip: Bewaar de olie op een donkere en koele plaats.

Voorbereiding en benodigdheden

Als voorbeeld ga ik je vertellen hoe je een heerlijke lavendel massageolie maakt. Uiteraard zijn verschillende ingrediënten te vervangen voor een ander mocht je een andere soort massageolie willen maken. Ik moedig je dan ook aan om meerdere recepten en samenstellingen uit te proberen. Om de geur en werking van kruiden in de olie te krijgen zijn er twee verschillende mogelijkheden. Zo kun je verse lavendel laten intrekken in de olie of simpelweg etherische olie toevoegen aan de basisolie.

Zelf massageolie maken en besparen

Het kruid laten trekken in olie


Je kunt tijdens dit proces kiezen voor verse of gedroogde kruiden.
Beide opties zijn prima en leveren in de meeste gevallen hetzelfde resultaat. Gebruik echter de helft minder aan kruiden wanneer je een gedroogde variant gebruik.

Gebruik voor het intrekken van de lavendel in de olie een schone pot met de hoeveelheid naar keuze.

Vul driekwart van de totale inhoud met de lavendel en giet de olie er vervolgens op. Zorg ervoor dat de kruiden volledig bedekt zijn met de olie en zorg ervoor dat de kruiden iets gaan drijven. (1 cm hoogte) Roer het geheel vervolgens goed door totdat alle luchtbubbels zijn verdwenen.

Tip: Ben je van plan om een babymassage te doen? Gebruik in dat geval abrikozenpitolie in plaats van bijvoorbeeld amandelolie.

Laat het mengsel voor een periode van 4 tot 6 weken intrekken op een zonbelichte plek, bijvoorbeeld de vensterbank. Schud iedere dag de pot goed of zet deze iedere dag weer op zijn kop. De tijd dat een kruid nodig heeft om in te trekken is afhankelijk van het soort kruid dat je gebruikt. Doorgaans is een periode van 4 tot 6 weken genoeg tijd om verschillende kruiden goed in te laten trekken.

Om tijd te besparen kun je de olie verwarmen en zo het intrekproces versnellen. Verwarm hierbij de olie au bain marie voor ongeveer 20 minuten. Een nadeel is echter wel dat er veel van de heerlijke geur verloren gaat tijdens het verwarmingsproces. Door een deksel te gebruiken kun je dit gegeven enigszins tegengaan.

Gebruik na afloop van deze methodes op beide manieren de olie als het klaar is met een fijne zeef. Giet het bijvoorbeeld door een vergiet met een doek erin om korreltjes e.d. te voorkomen.

Zelf massageolie maken en besparen

Etherische olie toevoegen om tijd te besparen


Wanneer je geen zin of tijd hebt om 4 tot 6 week te wachten kun je ook etherische oliën gebruiken om je massageolie te maken. Giet de olie in een schone pot of glaswerk en voeg hier de etherische olie aan toe. Bij de lavendelolie kun je tot wel 10% etherische olie van lavendel toevoegen. Het juiste percentage verschilt erg per type etherische olie en is ook nog eens smaakafhankelijk.

Ingrediënten voor 50ml lavendel massageolie

  • 2,5 ml etherische lavendelolie (+/- 50 druppels)
  • 47,5 ml amandelolie

Schud en meng de olie goed en je bent klaar om te masseren!

Te druk om zelf massageolie te maken?

Onderstaande vind je een aantal massageoliën, die het absoluut waard zijn om eens te proberen. Het kopen via de onderstaande links steunt mij als schrijver op het foogli platform.

Chi Manuka Wild - Etherische Massageolie

Chi Manuka Wild - Etherische Massageolie kopen

Chi Manuka Wild - Etherische Massageolie

Bestellen
Asha Body to Body - 500 ml - Massageolie

Asha Body to Body - 500 ml - Massageolie kopen

Deze professionele massageolie is geschikt voor alle huidtypen. Uitermate geschikt voor intensieve verzorging, sport en erotiek. De olie irriteert niet, is geur- en reukloos en met water afwasbaar. De olie is pH neutraal, er dient echter opgepast te worden met latex en rubber.

Bestellen
Loveness - Tasty Kiss Olie Aardbeien & Crème

Loveness - Tasty Kiss Olie Aardbeien & Crème kopen

Gladde en zijdezachte olie voor sensuele massages.

Bestellen
Hot Massageoil Special Exotic - 100 ml - Massageolie

Hot Massageoil Special Exotic - 100 ml - Massageolie kopen

HOT Massage Olie is een genot voor lichaam en geest! Erotische massage olie voor sensuele massage. De huidverzorgende ingrediënten verzorgen de huid en geven het een zijdezachte glans.

Bestellen

Deel:

Tags:

Reacties


Sandra | 2014-09-09 16:19:59

Hoe lang kan ik de zelf gemaakte olie bewaren en moet ik hem in de koelkast bewaren??

Gert | 2015-03-27 10:29:08

Kun je zonnebloemolie uit de supermarkt gebruiken?

Geef reactieAlicia

Alicia

Als schoonheidsspecialiste van Beauty Alive ben ik geïnteresseerd in alles wat met de huid en de verzorging van deze te maken heeft.


Like deze focus


Naar boven
Feedback