Login

Wat is een overhemd?

Gepubliceerd: 2016-05-23 11:53:06 | Door ElineV | 611x bekeken |

Hier vindt u informatie over de verschillende soorten overhemden voor heren!

Een overhemd is een wereldwijde populaire kledingstuk, dat over het bovenlichaam wordt gedragen.  Het is een van de oudste kledingstukken die er bestaat en is nog steeds razend populair. Een overhemd kunt u dragen op vele gelegenheden, bedrijfsfeestje, verjaardag, sollicitatiegesprek en nog veel meer. Een overhemd is eigenlijk bijna altijd wel gepast. Mannen dragen een overhemd, als vrouwen het dragen wordt het een blouse genoemd. Er zijn overhemden in allerlei soorten en maten, ook zijn er overhemden van verschillende materialen. De meeste materialen die worden gebruikt bij het maken van een overhemd is linnen, katoen, viscose en zijde. 

Soorten overhemden

Er zijn diverse overhemden die gedragen kunnen worden door mannen, deze overhemden kunnen vrouwen ook dragen, maar het is ontworpen voor een man. Vaak wordt een overhemd gedragen onder een smoking of een pak, ook wordt er vaak een stropdas of vlinderdas overheen gedragen, dit wordt vaak gedaan op speciale gelegenheden zoals: een bruiloft of doopsel. Een aantal bekende overhemden zijn de vadermoordenaar en een button down boord. De vadermoordenaar is een overhemd die gemaakt is om te dragen onder een smoking en heeft vaak een smalle en korte kraag, het is dus zeer gemakkelijk om hier een stropdas overheen te dragen. De button down boord is een hele bekende en een van de meest gedragen overhemden. In tegenstelling tot de vadermoordenaar is deze blouse niet formeel, maar heeft het een sportieve uitstraling. Deze zitten vaak het fijnst, op de voorkant zitten knoopjes die dicht geknoopt moeten worden. De kraag heet twee uitstekende punten en is wat hoger in de nek. Deze overhemden zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten voor jong en oud.

Populaire mannenoverhemden

Nu wij het over overhemden hebben gehad, is het ook wel fijn om te weten wat goede en kwalitatieve merken zijn. Ralph Lauren is al jaren een merk die ook overhemden verkoopt en heeft een groot assortiment, men is er heel tevreden over en ze zijn vaak heel netjes afgewerkt. Naast Ralph Lauren hebben kledingwinkels ook overhemden, wel is dit een andere prijsklasse. Ralph Lauren is wat prijziger dan de artikelen uit een kledingwinkel.

Bron: https://www.overhemdensales.nl/


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieElineV


Like deze focus


Naar boven
Feedback