Login

Warm blijven met thermokleding

Gepubliceerd: 2015-09-23 22:38:15 | Door Pieter ten Cate | 888x bekeken |

Warm blijven met thermokleding

Ben jij voor de koude herfst/winter maanden?

Wanneer je de buitenlucht gaat trotseren in ons koude kikkerlandje, krijg je in veel gevallen te maken met een relatief lage temperatuur. Een goede reden dus om je goed aan te kleden en meerder lagen te dragen. Thermo onderkleding speelt hierbij een cruciale rol en kan zonder weinig volume toch een hoop warmte helpen te behouden. Met een gure herst en winter op komst kan het geen kwaad om je alvast goed voor te bereiden

Wat is thermokleding

Thermokleding is kleding dat is gemaakt van verschillende compacte garens met als doel om de warmte van het lichaam vast te houden en verder op te warmen. Het is kleding dat vooral is bedoeld om te dragen in koudere omstandigheden. Zo wordt thermokleding vaak gedragen bij het wandelen of tijdens het skieën en schaatsen.

Vaak wordt thermokleding gemaakt van voornamelijk synthetische garen. Dit is omdat dit type garen veel beter in staat is om de warmte van het lichaam te behouden en deze tegen de buitenlucht af te schermen. Ook vind je vaak elastische garens in thermokleding zodat het met een goede pasvorm strak om het lichaam zit.

Avento Basic Thermo - Sportshirt - Mannen - Maat M - Zwart

Avento Basic Thermo - Sportshirt - Mannen - Maat M - Zwart kopen

Vind u "Warm blijven met thermokleding" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Lichaamswarmte en lagen

Thermokleding neemt als het ware de warmte regulurende fucntie van het lichaam tijdelijk over. Dit bereik je het beste door verschillende lagen te dragen; 3 om precies te zijn.

De binnenlaag zit het dichts op je huid en komt onvermijdelijk in contact met zweet. Om deze reden is het van belang dat je een stof draag die helpt met de afvoer van zweet naar de verdere lagen. Katoen is hiervoor totaal niet geschikt omdat het geen zweet afvoert. Voor de onderlaag kun je vaak het beste een wollen laag kiezen en in het bijzonder eentje van het niet jeukende merinowol. Wol voert gemakkelijk zweet af en zorgt er voor dat het niet wordt doorgegeven aan de volgende laag kleding.

De middenlaag die over de binnenlaag heen gaat zit over het algemeen wat losser omdat de isolerende werking ontstaat uit de stilstaande lucht tussen deze en de andere twee lagen. Daarnaast krijg het zweet de kans om doorgegeven te worden zonder dat er een vochtig gevoel ontstaat. Wanneer het erg koud is, zou je eventueel meerdere dunne middenlagen over elkaar kunnen dragen.

De buitenlaag is erg belangrijk wanneer het kouder is en dient bescherming te bieden tegen wind en regen. Ook bij deze laag is het belangrijk dat het in staat is om zweet af te voeren. Krijg je het te warm wanneer je een buitenlaag aan hebt, kun je meerdere middenlagen dragen in plaats van een buitenlaag.

Thermo hoeft niet altijd duur te zijn

Voor veel mensen heeft de term thermo een negatieve bijsmaak als het aankomt op de prijs. Dit heeft vooral te maken met grote en dure bekende merken die hoofdzakelijk dit soort producten aanbieden. Dat thermoproducten niet per sé duur hoeven te zijn en toch goed kunnen werken wordt bewezen door de thermokleding van Heat Keeper.

Door de speciale manier van het verwerken van de garens biedt hun klening ongekend veel warmte. Dit terwijl de kwaliteit en fit van kleding vergelijkbaar is met de grote duurdere merken.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Avento Thermobroek - Sportbroek - Vrouwen - Maat M - Zwart

Avento Thermobroek - Sportbroek - Vrouwen - Maat M - Zwart kopen

Vond u "Warm blijven met thermokleding" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback