Login

Soorten makelaars

Gepubliceerd: 2017-04-13 07:09:05 | Door beheer | 1774x bekeken |

Gastblog

Wanneer u een makelaar nodig heeft, betekent dit meestal dat u op het punt staat een grote en belangrijke stap te nemen. Dit kan in de vorm zijn van het aankopen, verkopen, huren of verhuren van een woning. Iedere makelaar heeft zijn eigen specialiteit en vakgebied. Deze worden hieronder toegelicht, zodat u weet welke makelaar u het beste in kunt schakelen.

Aankoopmakelaar

Zoals de naam al zegt helpt een aankoopmakelaar bij het kopen van een woning. Dit gaat om grote bedragen en u wilt ervan verzekerd zijn dat u geen miskoop doet. Desalniettemin brengt een aankoopmakelaar altijd extra kosten met zich mee, maar neemt u dan ook veel werk uit handen. Zo is de makelaar goed op de hoogte van de (regionale) markt en beschikt over technisch inzicht over de staat van het huis. Hierdoor is de kans kleiner dat u na verloop van tijd voor verrassingen komt te staan.

Ook staat u sterker tijdens de onderhandelingen. Hij kent een eventuele verkopende makelaar en weet vaak wanneer hij moet stoppen met onderhandelen en kan u adviseren om bij een gunstig bod toe te slaan. Iets wat lastig kan zijn nadat u uw droomhuis gevonden hebt en de emoties de overhand kunnen nemen.

Verkoopmakelaar

Een verkoopproces van een woning bestaat over het algemeen uit vijf stappen. De volgende taken zal een verkoopmakelaar voor u uit handen nemen. De eerste stap bestaat uit het taxeren van uw huis. Hij of zij bekijkt het huis en inventariseert de belangrijkste kenmerken, zoals de inhoud, de woonoppervlakte en de staat waarin het huis verkeert. Vervolgens wordt een verkoopprijs vastgesteld en een strategie bepaalt.

De derde en vierde stap bestaan uit het ondersteunen bij bezichtigingen van mogelijke geïnteresseerde en het voeren van de onderhandelingen. Natuurlijk gebeurd dit in samenspraak met u en kunnen er vooraf duidelijke afspraken gemaakt worden zoals een minimale verkoopprijs.

Tot slot volgt de formele afronding van de verkoop. De makelaar zal helpen bij het opstellen van de koopovereenkomst, die moet voldoen aan verschillende regels.

Verhuurmakelaar

Deze makelaar wordt doorgaans ingeschakeld door de eigenaar van een pand die deze woning(en) wil verhuren en ondersteuning zoekt bij de werkzaamheden en formaliteiten die hierbij komen kijken. Werkzaamheden kunnen bestaan uit het adverteren voor vrijstaande huurruimtes, het inplannen en begeleiden van bezichtigingen, het opstellen van huurcontracten en andere financiële aspecten en het periodiek inspecteren en onderhouden van de woning.

Vastgoedmakelaar

Een vastgoedmakelaar is de alles overkoepelende benaming voor de bovenstaande makelaar soorten. Een vastgoedmakelaar begeleidt u dus bij het kopen of verkopen van een nieuwe woning. Daar zijn een aantal stappen voor nodig. Bij het kopen zal een makelaar voor u op zoek gaan naar een nieuw huis en u informeren op het moment dat hij iets vindt dat aansluit op uw wensen. Verkoopt u uw huis juist, dan is een vastgoedmakelaar op een heel andere manier betrokken. Hij zal u dan helpen om uw huis tegen de best mogelijke prijs te verkopen. Behalve bij het kopen en verkopen van een huis, kunt u een makelaar ook inschakelen als u een huis wilt huren of verhuren.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieBeheer


Like deze focus


Naar boven
Feedback