Login

Hoe laat je een ruimte groter lijken?

Gepubliceerd: 2015-08-12 09:50:23 | Door WPlugers | 925x bekeken |

Ga je binnenkort verhuizen naar een kleiner huis of studentenkamer? Dan is het belangrijk om de volgende tips in gedachte te houden voor een groter lijkende ruimte.

Het is tegenwoordig moeilijk om aan een studentenkamer te komen. Zeker in de grote steden. Vaak krijg je uiteindelijk een klein kamertje die zo klein is, dat het lijkt alsof de muren op je af komen. Toch kun je met bepaalde meubels eindhoven en een likje verf een ruimte wat groter laten lijken. Een aantal tips van een Amerikaanse interieurdesigner. 

Materialen en patronen

Lijkt het een chaos in je woning? Chaos zorgt ervoor dat een ruimte minder overzichtelijk lijkt. Combineer dus zo min mogelijk gekke opvallende patronen of materialen. Dat ene harige kleed wat op de vloer ligt doet het werk al, daar hoeft niet nog een extra wollige plaid bij! Hartstikke leuk natuurlijk, wollige materialen en gekke printjes, maar ze helpen niet bij het creëren van ruimte in je kamer. Kies dus voor een aantal opvallende elementen of accessoires en combineer bijvoorbeeld niet meer dan vijf materialen bij elkaar (in het interieur). 

Licht 

Kom je in een kamer waar een houten vloer ligt die niet meer mooi is? Verf hem dan wit. Door de witte kleur lijkt de kamer een stuk groter en het ziet er fris uit. Wanneer je wel budget hebt voor een nieuwe vloer kun je gaan voor een lichte kleur laminaat of vloerbedekking. De ruimte word ook groter wanneer de muren een witte of zo licht mogelijk tint krijgen. Als je bang bent voor een ziekenhuissfeer, koop dan wat leuke woonaccessoires en planten die de woning weer wat kleur geven. 

Hoogte 

Over planten gesproken: koop een grote plant voor in je kamer! Lijkt een rare tip, maar planten laten een ruimte groter lijken wanneer je ze tegen de muur plaatst. Dat komt doordat je door het plaatsen van een verticaal item in de hoogte getriggerd wordt om omhoog te kijken waardoor de ruimte hoger lijkt. Boekenkasten die naar het plafond reiken zijn dus ook een plus. Kies dus ook niet teveel voor horizontale lange planken of boekenkasten, tenzij je de ruimte langer wilt laten lijken. 

Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWPlugers


Like deze focus


Naar boven
Feedback