Login

Muurdecoratie: originele en leuke tips

Gepubliceerd: 2014-07-18 10:24:49 | Door freekkanters | 1540x bekeken |

Je zit met een lege muur. Probleem. Iedereen kent het wel, je zit in een ruimte met vier lege muren en bedenkt: wat wil ik op of aan de muur hebben? Mogelijkheden zijn er misschien genoeg maar niet altijd waar je nou precies naar op zoek bent. Daarom hier wat creatieve ideeën voor het opvullen van die lege muur. Breng wat sfeer in je woning of kantoor en ga er ook dit weekend nog mee aan de slag!

Schilderijen

Het meest voor de hand liggende wanneer je een muur wat leven wilt geven is het hangen van één of enkele schilderijen. Kun je in een schilderijenwebshop of bij de plaatselijke interieurwinkel echt helemaal niets vinden naar je smaak? Misschien is het dan wel een goed idee om zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo kun je iets maken met de kleuren die je zelf voor ogen had. Misschien zal het niet van de eerste keer lukken om iets te creëren waar je trots op bent maar oefening baart kunst! Kijk wat wel en niet werkt en pak het soms eens helemaal anders aan, op internet kun je vaak genoeg inspiratie vinden. Het zal in ieder geval uniek zijn!

Behang

Behang kan een hoop doen met een kamer. Wanneer je het niet zo op hebt met de vrolijke dessins en patronen dan zijn er nog steeds genoeg mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan fotobehang. Tegenwoordig heb je eigenlijk alles wat je je maar kunt bedenken aan behangsoorten. Je hebt ook behang met reliëf of zelfs lederbehang waardoor je echt een luxe uitstraling kunt geven aan een ruimte

Kurk

Twintig jaar geleden (of misschien zelfs wel al langer) was kurk niet uit de huizen weg te slaan. Creatief met kurk of juist op alle vloeren. Nu is kurk weer helemaal terug en kan het zowel op muren, vloeren als in woonaccessoires verwerkt zitten. Kurk is erg warm en kan meteen die warmte aan een ruimte geven zonder storend te zijn, het is immers een natuurlijk materiaal.

Stickers

De laatste jaren zagen we er steeds meer stickers bijkomen waardoor de keuze reuze is geworden. Echt alles wat je je maar kunt bedenken is tegenwoordig op de muur te plakken in stickervorm. Wanneer het er niet is kun je altijd nog je eigen stickers ontwerpen en laten drukken. Pas op dat je niet in standaard-stickers en spreuken vervalt, het kan best eens zo zijn dat de buren diezelfde sticker hebben geplakt!

Krijtbord

Je bent fan van een krijtbord en houdt er van om regelmatig iets op te krabbelen? Waarom dan niet een hele muur bestrijken met krijtverf? Zeker in de keuken kan dit erg leuk zijn, teken er wat leuke groenten en fruit op en laat je gasten iets leuks schrijven in het grote ‘gastenboek’. Dit valt uiteraard ook goed in de smaak bij de kinderen!

Fotomuur

Een persoonlijk tintje geven aan een ruimte is vaak met foto’s al snel gebeurd. Hoe zorg je er nu voor dat deze foto’s ook in het interieur passen? Laat alle foto’s die je wilt gebruiken afdrukken in zwart-wit. Dit past namelijk in ieder interieur en ziet er vaak toch een tikje meer stijlvol uit. Kies lijstjes die bij je woonstijl passen en ophangen maar. Het is juist leuker wanneer de fotolijstjes zonder enig patroon op komen te hangen of juist in een overdreven patroon. Misschien lijkt het lastig om een muur te vullen maar wanneer je foto’s tekort komt kun je altijd nog vrienden-en familieleden vragen een foto mee te nemen wanneer ze op bezoek komen, wedden dat die muur dan snel vol hangt!


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Muurdecoratie bloempot roest

Muurdecoratie bloempot roest kopen

Vond u "Muurdecoratie: originele en leuke tips" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Woonexpress muurdecoratie VLINDER - Grijs

Woonexpress muurdecoratie VLINDER - Grijs kopen

Vond u "Muurdecoratie: originele en leuke tips" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Muurdecoratie VIP Lounge 15 x 20 cm

Muurdecoratie VIP Lounge 15 x 20 cm kopen

Vond u "Muurdecoratie: originele en leuke tips" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
RoomMates Muursticker Calendar Whiteboard - Wit

RoomMates Muursticker Calendar Whiteboard - Wit kopen

Vond u "Muurdecoratie: originele en leuke tips" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Ses Stoepkrijt met Puntenslijper

Ses Stoepkrijt met Puntenslijper kopen

Vond u "Muurdecoratie: originele en leuke tips" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback