Login

Je muren isoleren voor de buren

Gepubliceerd: 2014-07-21 13:28:44 | Door freekkanters | 1759x bekeken |

Heb je last van de buren, of de buren last van jou? Een gehorige woning kan erg hinderlijk zijn en hoewel men vaak gewend is aan enig geluid kan dit ook de spuigaten uit lopen.

In overleg met de buren of op eigen initiatief kan er dan bijvoorbeeld voor gekozen worden om de isolatie te verbeteren. Wanneer je hiermee aan de slag gaat kun je uiteraard wel enkele tips gebruiken. Wij hebben er hier enkele voor je op een rijtje gezet zodat de isolatie zo optimaal mogelijk is!


Controleer of er eventueel geluidslekken zijn voor een optimale geluidsisolatie muren buren. Deze zorgen voor de meeste overdracht van geluid tussen twee verschillende ruimtes. Vaak zijn deze vindbaar tussen de gevel en de wand of bijvoorbeeld via een ventilatiekanaal. Vergeet ook niet eventuele kruipruimtes te controleren of de balkoplegging bij het plafond. Wanneer de balken bijvoorbeeld doorlopen naar een aangrenzende ruimte kan dit ook zorgen voor het doorgeven van geluidstrillingen. Pak deze problemen dan ook als eerste aan, dit kan al een hoop schelen. Wanneer dit echter nog niet voldoende lijkt kun je nog andere stappen ondernemen. Je kunt dan bijvoorbeeld de luchtgeluidsisolatie verbeteren tussen twee woningen. Bijvoorbeeld door het gebruiken van een voorzetwand of het beter isoleren van de bestaande tussenmuren.


Bij veel oudere huizen is de muur tussen de woningen niet dik genoeg, een voorzetwand kan dan al een hoop overlast weghalen, zeker wanneer er sprake is van vooral luchtgeluid De geluidsisolatie wordt bij dergelijke wanden geoptimaliseerd. Uiteraard is dit ook geen wondermiddel en dienen alle vormen van overdragers te worden aangepakt. Wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan drummen zonder dat de buren dit horen is een geluidsstudio aan te raden. Het is uiteraard maar in beperkte mate de beste oplossing. Bekijk de mogelijkheden van te voren hoed en ga op onderzoek wat voor jullie situatie de beste oplossing is voor iedereen.


Daarnaast kun je ook andere maatregelen om de overlast voor of van de buren te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een koptelefoon wanneer je graag met muziek in de weer bent. Zet je boxen op rubberen dopjes en niet direct op de vloer, dit veroorzaakt namelijk trillingen. Beslis ook eens samen met de buren waar de grenzen liggen, luister eens bij de buren wat zij horen wanneer je een bepaalde activiteit doet of laat hen eens bij jou luisteren. Het begrip kan dan vele malen groter zijn zodat er samen naar een mogelijke oplossing kan worden gezocht. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback