Login

Mentaal in vorm met apps

Gepubliceerd: 2016-08-03 13:42:45 | Door Femke Nijkerk | 891x bekeken |

Mentaal in vorm met apps

Je smartphone gaat waar jij gaat en is niet meer weg te denken uit je dagelijkse leven. Naast dat de smartphone zorgt dat jij altijd in contact blijft met de wereld, wordt de smartphone ook steeds persoonlijker. Zo kan je smartphone je helpen bij het verbeteren van je gezondheid. Niet alleen op het gebied van lichamelijke gezondheid komt de smartphone van pas, maar ook voor je mentale gezondheid.

Overdag zijn we allemaal druk en is het vaak lastig om even een momentje voor jezelf in te plannen. Terwijl tijdig ontspannen niet alleen bevorderlijk is voor je mentale gezondheid, maar uiteindelijk ook voor je fysieke. Op dat soort momenten is het slim om apps te gebruiken die je er aan herinneren om even een moment van rust te nemen. Zo kan de app Headspace je helpen om even tot rust te komen door middel van een korte meditatiesessie van 10 minuten. Uiteraard kun je ook een andere tijdsduur aangeven, zodat je dit kunt doen waar en wanneer het jou uitkomt. Daarnaast is het mogelijk om een sessie te selecteren die past bij je humeur en kun je een reminder instellen, zodat je niet vergeet om even tot rust te komen.

 

Ook zorgverzekeraar VGZ heeft een app ontwikkeld vol met meditatie- en ontspanningsoefeningen. Met de Mindfulness coach app wil VGZ zorgen dat we wat bewuster omgaan met onze mentale gezondheid door dagelijks even te ontstressen. De app is speciaal ontwikkeld om eenvoudig toegepast te worden in het dagelijkse leven en bevat tevens de optie om de oefeningen in te plannen in je agenda.

Mediteren niks voor jou? De app Happify biedt activiteiten en spelletjes die kunnen bijdrage aan het stimuleren van een gelukkiger gevoel. Happify geeft je tips en tricks gericht op vijf gebieden: genieten, dankbaarheid, streven, geven en inlevingsvermogen. Naast het verminderen van stress, helpt de app je om je eigen veerkracht te vergroten.

 

Wil je liever werken aan je fysieke gezondheid? Neem hier dan eens een kijkje. 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactie







Femke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback