Login

Maak de beste pizza's zelf met je eigen pizzasteen!

Gepubliceerd: 2014-03-04 13:58:24 | Door RickdeJ | 1128x bekeken |

Maak de beste pizza's zelf met je eigen pizzasteen!

Geen pizzabezorgers meer nodig

We eten naast onze Hollandse kost ook graag Italiaans. Spaghetti, macaroni, tagliatelle en natuurlijk pizza! Vreemd genoeg maken we de pasta's graag zelf en laten we de pizza bezorgen. Dit zou te veel moeite zijn en de kwaliteit van de pizzeria is toch veel beter. Door de komst van de pizzasteen is dit tot een fabeltje verheven. Je maakt nu zelf echte professionele pizza's in een handomdraai!

Dr. Oetker Pizzasteen - Ø 37 cm -  Incl. Wiegemes

Dr. Oetker Pizzasteen - Ø 37 cm - Incl. Wiegemes kopen

Vind u "Maak de beste pizza's zelf met je eigen pizzasteen!" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Hoe werkt zo'n pizzasteen nu eigenlijk?

Maak de beste pizza's zelf met je eigen pizzasteen!

Het belangrijkste ingrediënt voor een knapperige pizza is een goede dosis hitte. Om hetzelfde effect te krijgen als een steenoven kunt u nu de pizzasteen gebruiken. Zodra de pizza op een gloeiendhete pizzasteen wordt verwarmd, loopt het vocht in de steen en dat resulteert in een perfecte knapperige pizza.

De steen moet kunt u langzaam warm laten worden in de oven. Het is raadzaam om wat bloem over de steen te strooien zodat de pizza er later niet aan blijft plakken. Als de pizza na ongeveer 8-10 minuten klaar is haal je hem met een pizzaschepje van de steen af. De steen kun je gezien de enorme hitte beter laten afkoelen in de oven voordat je hem aanraakt. Deze is zelfs voor je ovenhandschoenen te warm waarschijnlijk!

Schoonmaken kun je ook pas doen als de pizzasteen is afgekoeld. De steen is namelijk zeer poreus en bij een snelle verandering van temperatuur heb je de kans dat de steen breekt. Dus niet meteen onder de koude kraan houden als de steen nog heet is.

De pizzastenen zijn er in allerlei vormen en prijsklassen. Verschil in prijs bestaat door onder andere versies met handvatten er aan zodat je de steen meteen uit de oven op tafel kunt zetten. Je hebt dan wel stevige onderzetters nodig die de nodige hitte kunnen verdragen. Ideaal ook voor als u uw pizza buiten wilt eten in de zomer, de pizza blijft door de steen lang genoeg warm.

Ga het gerust eens proberen en zie voor jezelf of je ooit je telefoon nog nodig hebt voor een pizza of dat je met je eigen kunsten betere pizza's op tafel kunt toveren, buon appetito!

Emile Henry Pizzasteen - Ø 35,5 cm - Figue

Emile Henry Pizzasteen - Ø 35,5 cm - Figue kopen

Vind u "Maak de beste pizza's zelf met je eigen pizzasteen!" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Typhoon Pizzasteen

Typhoon Pizzasteen kopen

Vond u "Maak de beste pizza's zelf met je eigen pizzasteen!" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieRickdeJ

RickdeJ


Like deze focus


Naar boven
Feedback