Login

Juwelen

Gepubliceerd: 2014-03-24 13:51:29 | Door Gert | 8374x bekeken |

Waarom trouwringen?

Juwelen

Bij een huwelijk horen trouwringen. Waarom? Dat weet niemand eigenlijk en toch doen we dit allemaal.

Trouwringen

Juwelen

Naar men denkt werden er bij de Neanderthalers al trouwringen gebruikt.  Deze waren natuurlijk nog niet van harde metalen gemaakt, want die konden ze toen nog helemaal niet bewerken. Ze maakten 'ringen' van natuurlijke materialen zoals takjes, gras  en biezen, die ze uitwisselden. In sommige noordelijke gebieden werd er een liefdesknoop van haar gemaakt en deze werd dan als een ring gedragen. Deze ringen werden niet altijd om de vinger gedragen. Ze werden vaak om de polsen of enkels gedragen omdat men dacht dat dit kon voorkomen dat de ziel van de persoon het lichaam verliet waardoor deze persoon dan overleed.

Trouwringen in de tijd

Juwelen

Bij de Grieken en Egyptenaren werden de eerste moderne trouwringen gezien. Dit betekent dat deze gewoonte dus al bijna 5000 jaar bestaat. Naast hennep, leer, bot en ivoor, materialen die snel vergaan, werden er nu trouwringen gemaakt van goud en zilver. Deze ringen werden zo nu en dan al versierd met edelstenen en halfedelstenen.

De trouwring wordt over het algemeen aan de linkerhand gedragen. Dit deden de Egyptenaren al. Er loopt een ader van de linker ringvinger naar het hart. Met de trouwring om die vinger is de ring met het hart verbonden. Dit romantische idee bestaat dus al bijna 5000 jaar. Tegenwoordig zijn er al bekedne trouwringen makers zoals jared of helzberg.

Symboliek van Trouwringen

Het doel van een trouwring is nu alleen nog maar symbolisch. Werden duizenden jaren geleden de trouwringen gemaakt om een geliefde te beschermen tegen de dood, eeuwen later was het om te tonen dat een vrouw niet meer beschikbaar was. Mannen droegen toen helemaal geen trouwringen.

In deze tijd heb je ringen  misschien nog gedeeltelijk om aan de wereld te tonen dat je niet meer beschikbaar bent. Maar meer nog is een ring, een cirkel, het symbool voor eeuwigheid. Je zegt dus dat de liefde voor eeuwig is en dat je eeuwig bij elkaar hoort. En het romantische idee dat je ring in verbinding staat met je hart is dan mooi meegenomen. Zoek je iets speciaals? Dan kan je alvast bij Elnora trouwringen wat ringen gaan bekijken.Deel:

Focus gerelateerde producten


Juwelendoos Paard

Juwelendoos Paard kopen

Vond u "Juwelen" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieGert


Like deze focus


Naar boven
Feedback