Login

Oude tegels een nieuwe look geven

Gepubliceerd: 2015-01-11 12:41:32 | Door badkamers | 2828x bekeken |

Zonder complete badkamerrenovatie uw wandtegels toch een nieuwe look geven en ook uw voegen tussen de wandtegels weer als nieuw?

Oude tegels een nieuwe look geven

Kunnen de voegen en de tegels in uw badkamer eigenlijk wel een grondige make over gebruiken of betrekt u net uw nieuwe woning of appartement? Dan is het opknappen van de oude, vaak witte badkamertegels ook een makkelijke mogelijkheid. U kunt de wandtegels in de badkamer snel van een nieuw uiterlijk voorzien en verfraaien met tegelstickers, zelfs vergrijsde oude voegen zien er met een  paar trucjes weer helder wit.
Bij het verhuizen naar een andere woning moeten er vaak nog duizend en één dingen worden gedaan voor de deadline. Schilderen, witten, behangen, andere gordijnen, nog enkele zaken wat opknappen of zelfs een kleine verbouwing. En eigenlijk zouden ook de meubels voor een gedeelte vervangen moeten worden omdat niet alles zo maar in het nieuwe huis past. Het bestaande budget gaat al op aan al deze dingen en eigenlijk wilde u nog zo veel meer doen. Een blik in het toilet of de badkamer laat echter een behoorlijk gedateerde ruimte zien met een bejaarde kleur tegels en geel geworden voegen. Niet echt het beeld dat u voor ogen had bij het betrekken van het voor u nieuwe appartement maar u zit ook niet te wachten op nog een kostenpost voor het vervangen van het sanitair en de tegels van het toilet of de badkamer.

Tegels met een sticker of muurtattoo

De oude tegels kunt u echter met behulp van tegelstickers of een muurtattoo, snel en eenvoudig opknappen en verfraaien zonder veel stof en vuil te veroorzaken. Ook de inzet van een klusbedrijf, installateur of aannemer kan achterwege blijven, u kunt gewoon zelf aan de slag. Verschillende leveranciers hebben deze zogenaamde tegelstickers muurschilderingen of tattoos in het programma. Door het opbrengen van nieuwe decors in de juiste kleur of met een sprekend uiterlijk kunt u de badkamer of toilet er niet alleen nieuw laten uitzien maar ook uw eigen persoonlijk look er aan meegeven. Ze maken de oude tegels weer functioneel en mooi. Natuurlijk zijn deze stickers niet gemaakt om eeuwig mee te gaan maar als tijdelijke oplossing voor een periode van twee of drie jaar functioneert dit prima. Reinigen kan gewoon met schoonmaakmiddelen, spons en water.

Over de oude tegels

Let bij het geven van een nieuwe opvallende kleur of decor aan uw tegels wel op de kleur van de oude tegels in geval van gedeeltelijk transparante stickers. Ook de exacte grootte van uw tegels is van belang. Alle soorten in kleur en decor zijn beschikbaar, stickers of muurtattoos met houtdecor, het uiterlijk van mozaïektegels, monochrome kleurtinten, iets exotisch of een rustig en natuurlijk uiterlijk met kiezelstenen op de gehele wand. Geef de tegels in uw toilet of badkamer een opknapbeurt en verleen ze het effect dat je met deze stickers kan bereiken. De huisbaas zal er niet op tegen hebben omdat deze producten ook weer te verwijderen zijn en daarbij geen enkel spoor achterlaten. Een belangrijk punt om dat het terugbrengen in de oorspronkelijke staat vaak een onderdeel van het huurcontract is, deze kosten kunt u zich in ieder geval besparen.

Bijkleuren of wit maken van de tegelvoegen.

Wie de wandtegels een nieuwe look gaat geven moet ook op de voegen letten, deze zijn vaak ook verkleurd en in minder goede staat dan wenselijk is. Dit is een natuurlijk proces door het gebruik, de luchtvochtigheid en de leeftijd van de badkamer. Door het aanbrengen van voegenverf kunt u zelf dit klusje oppakken en oplossen. Voor het opbrengen de oude voegen echt goed schoonmaken en de vuil en zeepresten verwijderen. Dit is echt noodzakelijk om de juiste hechting van de voegenverf te garanderen. Deze kan worden opgebracht met een sponsje. Na het aanbrengen is de voegenverf slijtvast en fungeert ook als remmer van schimmelgroei die de oude voegen in eerste instantie al hadden aangetast. Mocht u dit uitvoeren in combinatie met de tegelstickers lijkt het verstandig om eerst de voegenverf aan te brengen en daarna pas de tegels te onder handen te nemen.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieBadkamers


Like deze focus


Naar boven
Feedback