Login

Nagelfeitjes en tips

Gepubliceerd: 2014-07-24 11:34:35 | Door MPaul | 1141x bekeken |

Nagels zijn naast functioneel ook leuk om op te pimpen. Vooral ’s zomers lakken, veilen en freubelen we ons een end in de rondte, maar wat weet jij nu eigenlijk over je nagels?

Zwakke nagels

Veel mensen klagen over zwakke nagels die snel bladderen, scheuren of afbreken. Als één nagel afbreekt kun je het beste al je nagels gelijk korter maken, maar zo krijg je nooit die lange nagels waar je al tijden voor aan het sparen was! Voorkomen is beter dan genezen, dus je kunt het beste ervoor zorgen dat ze sterk zijn en niet snel breken. Dit doe je door ongeveer twee maal per week je nagels allemaal te veilen, zodat er nooit haakjes aan zitten. Als je van nature dunne nagels hebt dan kun je ze het beste een maand lang zo kort mogelijk houden, zodat ze kunnen aandikken. Hierna veil je ze dus twee keer per week, altijd in dezelfde richting. Vervolgens kun je ze even laten weken in warm water. Voeg hier nog eens een ontsmettende zeep in en maak je nagels af door er een verzorgende nagelolie op te doen. Nagelverzorging bijhouden is van essentieel belang voor het creëren van sterke nagels. Nu nog een topcoat erop en je nagels kunnen er weer tegenaan! 

Blauwe teennagels

Het kan zijn dat je last hebt van blauwe teennagels. De aanleiding hiervoor is meestal doordat je veel sport of te strakke schoenen draagt. Blauwe teennagels betekent niet dat er iets mis is met je gezondheid, maar het is wel een teken dat je even op zoek moet naar andere (sport)schoenen. Als je met blauwe teennagels gewoon op dezelfde voet doorgaat dan kan je nagel er zelfs afvallen. Ook dat is geen drama, want je hebt alweer een frisse nieuwe nagel binnen ongeveer acht weken. Sportschoenen moet je eigenlijk altijd een maat te groot kopen. 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMPaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback