Login

Wat te doen met een nis?

Gepubliceerd: 2015-07-28 08:58:14 | Door MPaul | 1135x bekeken |

Wat te doen met een nis?

Hoekjes in een huis maken het interessant. Je wilt immers niet in een grote schoenendoos wonen. Hoekjes kunnen echter ook een uitdaging zijn. Hoe kun je ze het beste inrichten en hoe verhoudt zich dat tot de rest van de inrichting? Als je de nisjes allemaal opvult met meubels, kan een huis al snel rommelig aanvoelen. Wij geven je tips!

Banquette

Een banquette is een bankje van meestal hout dat vaak onder een vensterbank te vinden is. Het is een ideaal middel om een verloren hoekje mee op te vullen, ook al zitten er geen ramen in de betreffende muur. Het voordeel van een banquette is dat het een luxe uitstraling geeft en helemaal niet duur hoeft te zijn. Je kan er namelijk makkelijk zelf één maken. Koop het hout naar eigen smaak. Het goedkoopste is om gelamineerd hout te kopen die bij elke bouwmarkt verkrijgbaar is. Koop ook balken om het bankje te verstevigen en maak de delen naar eigen wens vast met stoelhaken. Het is leuk om ook tussenschotten onder het zitgedeelte te plaatsen en deze te vullen met houtblokken. Maak de banquette af met mooie sierkussens en dekentjes en hangt iets leuks op aan de muur en je hoekje is opgevuld! 

Urban garden

De urban garden is helemaal hot. Haal de natuur naar binnen en reserveer een hoekje voor je planten (ook erg handig met water geven!). Gebruik verschillende soorten potten tafeltjes, krukjes en standaarden waar je de planten op zet. Hang er ook een aantal aan het plafond om het geheel af te maken. Je kunt ook kiezen voor planten die de lucht zuiveren. Vaak zijn dit tropische planten, zoals de gatenplant. Vul het aan met verschillende soorten cactussen, want dat is dé trend van het moment. 

Kunst of (Instagram) foto’s

Heb je meerdere hoekjes in huis en zijn er al een aantal opgevuld met bankjes, stoelen en andere grote objecten? Hou de rest dan rustig en hang bijvoorbeeld kunst aan de muur. Kies voor één groot schilderij of ga voor een muur met (Instagram) foto’s. Je kunt ze gewoon zoals de meeste mensen aan de muur hangen in een lijstje, maar je kunt ze ook aan een zelfgemaakte slinger van touw hangen met kleine wasknijpertjes (te koop bij bijvoorbeeld de HEMA). Je kunt bij veel webshops je Instagram foto’s laten afdrukken, wat een erg leuk effect aan de muur geeft. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMPaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback