Login

Betekenis van een bos witte rozen

Gepubliceerd: 2014-04-30 12:14:49 | Door Willems81 | 2404x bekeken |

Ben je van plan om iemand te verassen met een mooie geurende bos witte rozen? Zorg dan wel dat je weet wat de betekenis van een witte roos is

Betekenis van een bos witte rozen

Een bos witte rozen heeft verschillende betekenissen en kunnen zodoende voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De witte kleur van de roos haalt de intensere kleuren weg en maakt alles lichter. Wit wordt daarom geassocieerd met reinheid, onschuld, nederigheid en puurheid. Daarom wordt de witte roos vaak gebruikt op bruiloften.

Voorheen werd de witte roos altijd gebruikt als symbool voor de liefde. Later is dit steeds meer en meer de welbekende rode roos geworden. Gelukkig bleef de witte roos wel bestaan en kennen we de witte roos nog steeds als roos die staat voor reinheid, onschuld, nederigheid en puurheid.

De witte roos wordt niet perse alleen bij een bruiloft gebruikt zoals hierboven beschreven. Wat de precieze betekenis is van de roos hangt af van de situatie waarin deze gegeven worden. Witte rozen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden bij het afscheid van een dierbare of juist gebruikt worden bij een nieuw begin van iets groots. Als de witte roos bij het afscheid van een dierbare gebruikt wordt staat de witte roos symbool voor eerbied en herinnering.

Bij het gebruik van de witte roos bij een bruiloft staat de witte roos symbool voor eenheid en de puurheid van het verbond dat de twee geliefden met elkaar sluiten in de liefde. Hiermee staat het symbool voor de echte ware liefde.

Zoals u bovenstaand kunt lezen heeft de witte roos verschillende betekenissen afhankelijk in welke situatie de witte roos gegeven wordt. Ook het aantal rozen is een belangrijk item om rekening mee te houden. Zo betekent 1 roos dat je de ander erkent en bij het geven van 2 rozen vraag je de ander iets. Als  2 rozen samengebonden zijn met een lint of gedicht betekent dit zelfs ‘trouw met mij!’


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWillems81


Like deze focus


Naar boven
Feedback