Login

Hoe draag je een pak volgens de etiquette?

Gepubliceerd: 2017-03-15 13:22:50 | Door Lisa | 853x bekeken |

In dit artikel laten we de mannen onder ons zien hoe je nu een pak draagt volgens de juiste etiquette.

De tips zijn afkomstig van Suits and ties, maar wij mochten ze met je delen. 

Voor welke kleur ga je?

Natuurlijk heeft de kleur die je kiest ook te maken met je smaak, maar je dient toch met een aantal aspecten rekening te houden. Wil je een pak namelijk zakelijk gaan dragen? Dan is zwart niet de juiste kleur voor je. Voor zakelijke pakken kun je het best kiezen voor een donkerblauw of een donkergrijs pak. 

Colbert etiquette

Je hebt verschillende soorten colberts, maar in dit artikel willen wij ons beperken tot twee soorten, namelijk de single breasted(enkelvoudige knooprij) en de double breasted(dubbele knooprij). Het verschil tussen deze twee is belangrijk om te kennen, aangezien je een double breasted colbert anders draagt dan een single breasted colbert.  

Een double breasted colbert draag je eigenlijk altijd dicht. Terwijl je de single breasted colbert ook open kunt dragen. Let wel op! Dit mag niet tijdens zakelijke gelegenheden. Zodra je gaat zitten mag je de knopen los maken. Kies je er voor om de knopen dicht te doen? Dan zijn er nog een aantal belangrijke etiquette. Bij 3 knopen zorg je er voor dat alleen de middelste knoop dicht zit. Bij 2 knopen zorg je dat alleen de bovenste knoop dicht zit. 

Het overhemd 

Draag je een overhemd onder een colbert? Dan moet je er goed op letten dat je een overhemd draagt zonder borstzakken. Een overhemd met borstzakken onder een colbert staat namelijk niet mooi. 

De pantalon 

Volgens de etiquette van een pak dient de pantalon net de bovenkant van de schoenen te raken. 

De stropdas

Tot slot de stropdas. Uiteraard moet deze bij de rest van je pak passen, maar ook de lengte van de stropdas is belangrijk. De stropdas moet precies op de rand van je broek vallen. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback