Login

Gun jezelf een verwen momentje

Gepubliceerd: 2017-02-08 10:58:13 | Door Femke Nijkerk | 730x bekeken |

We nemen tegenwoordig onvoldoende tijd voor onszelf. We zijn druk met werk, sport, huishouden, sociale bezigheden en allerlei andere verplichtingen zonder af en toe wat gas terug te nemen en energie op te doen. Funest, want te weinig rust zorgt voor stress. Hoe je die stress kunt voorkomen? Door jezelf te verwennen met een spa.

Spabaden vinden tegenwoordig gretig aftrek. Temeer omdat het aanbod een stuk diverser en voordeliger is dan voorheen en dus meer mensen zich er één kunnen veroorloven. En: het spabad wordt steeds noodzakelijker. Stress is volksziekte nummer één en verantwoordelijk voor maar liefst zeventig procent van de huisartsbezoeken. Belangrijk dus om je hiertegen te wapenen. De spa kan hierbij helpen. Hoe? Dat leggen we je uit.

Ontspanning Een spa wordt vaak geassocieerd met overbodige luxe, maar onterecht. Spabaden zijn namelijk een effectieve stimulator van rust en ontspanning. Dat is in belangrijke mate te danken aan het warme water. De temperatuur van het spawater ligt net wat hoger dan de lichaamstemperatuur. Door hierin te baden, zullen alle spieren zich ontspannen. Dit heeft ook een ontspannende uitwerking op je gemoed. Met een ontspannen lichaam, kunnen we ons ook mentaal gezien beter ontspannen. Van een spa wordt je dus rustiger. Door vlak voor het slapen gaan gebruik te maken van de spa profiteer je ook nog van een ander voordeel. De rustgevende werking van een spa bevordert namelijk de slaapkwaliteit. Je valt sneller en dieper in slaap, waardoor je de volgende morgen fitter wakker wordt en scherper de dag door komt. Ook dat maakt weerbaarder voor stress.

Extra features Daarnaast kunnen spabaden worden uitgerust met vele extra features, die voor nog meer ontspanning zorgen. Een ingebouwd muzieksysteem bijvoorbeeld. Onderzoek wijst uit dat ook het luisteren van muziek een ontspannende werking heeft dus hoe effectief moet dat wel niet zijn in een warme spa? Veel spa’s beschikken tevens over een aromatherapie-unit, waarmee kalmerende geuren in het bad verspreid kunnen worden. Tot slot kan een spa voorzien worden van rustgevende ledverlichting.

Meer over spa’s en hun voordelen vind je op fonteynspas.com.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback