Login

Een serre plaatsen

Gepubliceerd: 2014-07-16 10:07:33 | Door freekkanters | 1007x bekeken |

Tegenwoordig is verhuizen niet meer zo vanzelfsprekend en door wat kleine aanpassingen te doen aan je woning kun je al snel je ideale droomhuis creëren. Tel daar ook nog eens de donkere en grauwe winters bij op en de keuze voor het plaatsen van een serre is dan snel gemaakt.

Zeker bij wat oudere woningen komt er niet veel daglicht naar binnen wat nogal eens kan zorgen voor een opgesloten gevoel. Om in zowel de winter als de zomer van de schaarse zonnestralen te kunnen genieten is het dan ook ideaal om gebruik te maken van een serre aan de woning. In de winter zit je dan heerlijk achter het glas te genieten zonder dat je kou hoeft te lijden. In de zomer kun je zorgen voor een heerlijke ruimte waar binnen en buiten in elkaar overlopen. Ieder seizoen is dus ideaal voor het gebruik van een serre!


Een serre kiezen

Je hebt besloten dat je een serre wilt aan je woning. Volgende stap is dan bepalen hoe deze er uit zal komen te zien. Mogelijkheden te over en je kunt ook van de mogelijkheid gebruik maken om een serre op maat te laten maken. Om te bepalen hoe de serre er uit zal komen te zien is het ook belangrijk te bepalen welke functie de serre zal krijgen. Wil je gaan voor een grote familieruimte waar je samen kunt zitten, ga je voor extra ruimte om uitgebreid te tafelen of wil je liever zorgen dat je planten voldoende zonlicht krijgen? Je kunt zelfs een zwembad maken in je serre. Hou van te voren al rekening met je wensen, op die manier zal het ontwerp ideaal aansluiten bij het gebruik. Je kunt dan trouwens ook een meer gerichte prijs aanvragen bij de specialisten.


Materiaalgebruik serre

Je hebt serres in allerlei verschillende soorten en maten en de keuze zal afhangen van de voor-en nadelen welke deze hebben te bieden en daarnaast is natuurlijk ook de stijl van je woning en de smaak een doorslaggevende factor. Een serre kan gemaakt worden van bijvoorbeeld aluminium, PVC, hout of zelfs staal. Mogelijkheden te over en ook in het gebruikte soort glas heb je vele keuzes. Vaak wordt voor het dak veiligheidsglas gebruikt om er voor te zorgen dat de serre voldoende beschut is tegen bijvoorbeeld harde regenval of hagel. Het beste kies je voor hoogrendementsglas voor de wanden zodat je woning en serre optimaal zijn geïsoleerd. Door gebruik te maken van glas met hoog rendement kun je in de winter genieten van de warmte van de zonnestralen en in de zomer wordt de serre dan beschut voor de binnenkomende warmte.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback