Login

Een lesje over sokken

Gepubliceerd: 2016-11-11 09:20:37 | Door Femke Nijkerk | 851x bekeken |

Het is weer tijd voor sokken. Veel te koud om met blote enkels rond te lopen. Sokken maken je outfit nét wat meer af en mogen gezien worden.


Een lesje over sokken

De tijd van saaie herensokken onder je jeans of maatpak is dus voorbij. Kies vanaf nu voor een trendy tot effen kwaliteitssok van bijvoorbeeld Happy Socks, Tommy Hilfiger of Burlington. Goed, eerst zetten we de gouden regels voor sokken op een rijtje:

·       De sok moet lang genoeg zijn. We willen geen been zien. Ben veilig door te kiezen voor sokken die ongeveer tot je kuit komen.

·       Ga voor een sok met kwaliteit. Niets is zo irritant als een sok die afzakt na een of twee keer dragen. Gooi ze dan ook gewoon weg, want dragen doe je waarschijnlijk niet meer.

·       Sportsokken? Twijfelachtig.

Sportief

Door de trend van de enkelhoge broek voor mannen is daar de kleurrijke sokken trend! Ze mogen dus gezien worden. Maar sportsokken ook? Sinds het afgelopen seizoen zijn spierwitte sokken ook toegestaan in een paar sneakers. Het liefst eentje met een witte zool. Draag ze zeker niet onder een maatpak.

 

Matchy

Voorheen koos je misschien voor zwart, blauw of grijs. Ook een matchy kleur mag nog steeds. Kies dan bijvoorbeeld voor een tint lichter bij een beige of blauwe jeans om toch een speels effect te creëren.  

 

De ruit

Met een, van oorsprong Schotste ruit, is niets mis mee. Ieder seizoen komt ie wel weer terug. Maar ook hier geldt: kies voor een kleurrijke ruit. Een ruit is te combineren voor de juiste casual look of juist een chique uitstraling.

 

Print

De bekende Happy Socks komen ieder seizoen weer met een nieuwe gekke en gekleurde collectie. Het merk biedt verschillende modellen en designs met veel kleurgebruik en patronen. Voor iedere stijl en gelegenheid kun je een sok van Happy Socks vinden. De nieuwste collectie is nu verkrijgbaar bij Bos Men Shop.

 

Effen

Het kan natuurlijk dat je de opvallende en kleurrijke trend helemaal niets vindt. Effen sokken zijn nog steeds prima hoor. Kies voor dezelfde kleur als dat van je maatpak en je zit helemaal goed. Draag ook altijd dezelfde kleur, want anders valt het extra op.

Misschien trek je je wel niets aan van die kou en draag je liever niets aan je voet. Kies dan bijvoorbeeld een paar lage voetkousjes die net over de tenen en de hak lopen. Zo ziet niemand een sok die boven de rand van je schoen uit komt, maar zorgt wel voor extra loopcomfort en hygiëne.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback