Login

Datingapp Glimpse bouwt profiel van je Instagram foto's

Gepubliceerd: 2014-02-24 17:41:24 | Door Ivo23 | 2068x bekeken |

Datingapp Glimpse bouwt profiel van je Instagram foto's

Datingapp Glimpse bouwt profiel van je Instagram foto's

Geven jouw Instagram foto's een goed beeld van jouw leven? Vast wel. Waarom deze data dan niet gebruiken voor een datingprofiel? Dit is de gedachtegang zijn die de makers van de datingapp Glimpse waarschijnlijk hebben gehad. Na het succes van Tinder is er nu een nieuwe datingapp die vast razend populair gaat worden: Glimpse.

Daten voor visueel ingestelde singles

App-ontwikkelaar Elan Miller bouwde de app om zijn eigen dating-probleem aan te pakken. Hij vond zijn Instagram een prima beeld geven van wie hij was, en zodoende bedacht hij het concept van Glimpse. Mensen bij elkaar brengen die op visueel vlak matchbaar zijn. Daarbij heb je met de foto's gelijk iets om over te praten tijdens de eerste date. In zekere zin lijkt het idee een beetje op de visuele profielen die bij Datingsite Pepper gebruikelijk zijn. Meer over deze datingsite vind je hier: http://www.datingsite-ervaringen.nl/grote-datingsites/pepper-dating/ 

Bij deze datingsite probeer je in je profiel ook je leven zo veel mogelijk met foto's te illustreren voor de andere singles.
Dating apps zijn sowieso aan een flinke opmars bezig. Het meest bekende voorbeeld is waarschijnlijk Tinder, de app die momenteel goed is voor maar liefst tien miljoen matches per dag. Niet gek, met 750 miljoen actieve gebruikers. Het ongekende succes van de dating apps vindt zijn oorsprong in de HoLeBi cultuur, waar werd gepionierd met Grindr waarmee je snel een lokale homodate kunt vinden. Homodating is in, getuige http://www.ilmdate.nl
Kritiek op dating apps is er ook. Zo zou Tinder meer een vleeskeuring zijn dan een serieuze manier om aan dates te komen. Ook hebben vele Tindergebruikers allang een relatie en vinden ze het vooral leuk om te keuren en mee te gaan in de hype. Of dating-apps of mobiele dating de traditionele datingsites gaan vervangen valt wat ons betreft nog te bezien. Maar leuk dat er veel ontwikkelingen op dit vlak zijn is het natuurlijk wel.
Voorlopig is Glimpse alleen te downloaden voor de iPhone, dus Android gebruikers zullen, zoals wel vaker met (dating)apps het geval is, nog even geduld moeten hebben.


Deel:

Tags:

Reacties


Jelle | 2014-03-22 11:41:03

Wow leuke app en tof idee!

Geef reactieIvo23


Like deze focus


Naar boven
Feedback