Login

Hoe maak ik Birkenstock sandalen schoon?

Gepubliceerd: 2015-06-17 13:37:31 | Door slippersnet | 3514x bekeken |

Het schoonmaken van je Birkenstock sandalen

Zowel mannen als vrouwen die een paar Birkenstock sandalen bezitten dragen ze naar alle waarschijnlijkheid bij verschillende gelegenheden. De speciale hiel en voet steun die deze sandalen geven maken ze gelieft voor bijvoorbeeld wandelingen door het park of de stand, tijdens het kamperen of gewoon als comfort schoen voor thuis. Omdat ze op zoveel verschillende locaties gedragen worden is de kans groot dat ze vuil worden. Een goede manier om uw Birkenstock schoenen zo schoon en verzorgd mogelijk te houden is door ze regelmatig schoon en brij te maken van vieze luchtjes. Dit zijn relatief simpele handelingen en kunnen het draagplezier van de schoen enorm verbeteren. Het is dan ook zeker aan te raden om uw Birkenstocks regelmatig de juiste zorg te geven.

Draag zorg voor uw Birkenstock sandalen

Om uw Birkenstock sandalen zo mooi en schoon mogelijk te houden dient u ervoor te zorgen dat u ze niet aantrekt op plekken waar extreme hitte voorkomt of waar zich vettigheid op de grond bevind, zoals bij een garage.

Het onder dompelen van de sandalen in zoet of zout water kan er voor zorgen dat de lijm laag tussen de zool gaat los laten.  Hierdoor kan er vuiligheid en smurrie diep tussen het materiaal komen.

Wanneer ze toch een keer nat worden, door bijvoorbeeld een goede regen bui, door het lopen door nat gras of ander opspattend water, is het belangrijk dat u de sandalen voor het dragen een keer goed laat drogen en luchten.

Zout water is nog schadelijker en kan de gespen en de afdichtingen van modellen zoals de Arizona en Madrid sandalen beschadigen.

Extreme hitte van een radiator, open haard of kampvuur kan ervoor zorgen dat de kurk in de Birkenstocks vervormen, waarbij het afdichtmiddel poreus kan worden waardoor ze moeilijker te reinigen zijn.

Het schoonhouden van het voetbed

Het eerste gedeelte wat schoen gehouden dient worden bij de Birksnstock is het voetbed. Birkenstock heeft een speciaal voetbed reinig middel in haar assortiment die speciaal hiervoor is gemaakt. Wanneer je dit middel gebruikt is het belangrijk dat je het op het voetbed spuit en vervolgens een paar minuten goed in laat trekken.

Vervolgens kunt u gewoon wat water met zeep gebruiken in combinatie met een gladde doek om het voetbed schoon te maken. Wrijf het voetbed goed schoon voor het beste effect. Blijf het middel gebruiken tot het voetbed helemaal schoon is.

Voor minder hartnekkig vuil kan gewoon gebruik worden gemaakt van een sopje met een ligt reinigingsmiddel, zodat het materiaal niet word aangetast tijdens het schoonmaken.

Voor Birkensstocks die van suède zijn gemaakt kan het beste een speciaal leer middel gebruikt worden langs de rand voetbed. Dit zorgt voor de juiste afdichting zodat vuiligheid niet makkelijk binnen kan dringen.

Wanneer het voetbed goed gereinigd is, is het belangrijk deze nog even goed te laten drogen.

Andere manieren om Birkenstock sandalen schoon te maken

Veel Birkenstock eigenaren zweren bij Baking soda als een effectieve manier om de geur uit Birkenstocks te krijgen. Meng het poeder met net genoeg water om er een ​​pasta te maken, breng dan de pasta op het voetbed aan met cirkelvormige bewegingen. De pasta zal een bruine, tabak-achtige kleur krijgen. Wrijf het over elk sandaal, neem dan wat van de pasta en smeer het over het voetbed. Laat het een nacht staan, dan afspoelen en zo nodig herhalen.

Het schoonmaken van de reimpjes

De meeste Birkenstock sandalen zoals Birkis en Papillio sandalen beschikken over lederen riempjes, die een leder reinigingsmiddel vereisen. Zoek een geschikt reinigingsmiddel voor het specifieke type sandaal, gebruik dan een doek om de oplossing  op de bandjes uit te smeren. Volg de schoonmaak instructies op het etiket omdat verschillende oplossingen kunnen variëren, en de  voorbereiding  van de oplossing erg belangrijk is om vlekken te voorkomen.

Het schoonmaken van de zolen

De meeste Birkenstock sandalen hebben een zool gemaakt van kurk. Dit geeft de sandalen hun duurzaamheid, ondersteuning en comfort. Een spons en zeepwater zal meestal voldoende zijn om aangekoekt vuil uit de zolen te krijgen, er kan bij aangekoekt vuil ook gebruik worden gemaakt van een tandenborstel, om de restjes te verwijderen.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSlippersnet


Like deze focus


Naar boven
Feedback