Login

Beste keuze voor een wasmachine

Gepubliceerd: 2016-04-29 08:18:07 | Door Femke Nijkerk | 639x bekeken |

Bent u van plan om een nieuwe wasmachine aan te schaffen? Dan doet u er goed aan om een aantal aspecten uit te lichten en ervoor te zorgen dat u allereerst voldoende informatie heeft voordat u een aankoopbeslissing neemt. Zo moet u kijken naar het verbruik en de grootte van de wasmachine. Wij hopen u in dit artikel voldoende te informeren, zodat u tot een passende aankoop kunt komen.

Verbruik

Wanneer u op zoek gaat naar een wasmachine zult u opmerken dat het tegenwoordig een stuk anders is dan vroeger. Doordat er veel aanbieders zijn en er veel personen waarde hechten aan het milieuvriendelijke aspect van de wasmachine. Zo zult u zien dat elke wasmachine tegenwoordig een energielabel heeft. Hiermee wordt het water en energieverbruik van het apparaat aangegeven.

Hecht u waarde aan dit gedeelte van een wasmachine? Dan is het verstandig om merken wasmachines met elkaar te vergelijken. Sommige merken richten zich volledig op dit gedeelte en zijn daarom een stuk aantrekkelijker als andere machines. Let echter wel op de prijs of eventuele aanbiedingen, want met de nodige aandacht zult u een hoop geld kunnen besparen.

Vulgewicht

Afhankelijk van de grootte van uw huishouden kunt u een wasmachine ook aanschaffen. Heeft u een klein huishouden tot 3 personen? Dan raden wij u aan om een wasmachine tot  een capaciteit van 7 kilogram aan te schaffen. Bent u samen met uw partner? Houdt dan rekening met een eventuele gezinsuitbreiding, want hiermee gaat de benodigde capaciteit natuurlijk omhoog.

Toerental van de machine

Wasmachines zijn er in toerentallen van 1200 tot 1800. Het toerental geeft aan hoe droog de was uit de machine komt. Maakt u gebruik van een droger? Dan kunt u kiezen voor een laag toerental. Hangt u de was na een wasbeurt aan de lijn? Dan raden wij u een hoger toerental aan, want het zal anders te lang duren voordat de was droog is. 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback