Login

Badjassen

Gepubliceerd: 2016-02-02 11:11:59 | Door ElineV | 616x bekeken |

Hier vindt u informatie over badjassen en aanverwanten.

Badjassen  

Een badjas is een kledingstuk dat afstamt van de ‘banyan’, een kledingstuk dat veel gedragen werd door mannen uit Perzië en Azië. Dit was vroeger in de 17e eeuw erg populair. Een badjas werd voorheen alleen door mannen gedragen. Het werd vaak aangetrokken nadat je in bad was geweest of als je opstond uit bed. Het was normaal dat mannen bezoek ontvingen terwijl hij een badjas droeg. Het werd gezien als een normaal kledingstuk. In de 19e eeuw kreeg het de naam badjas, voorheen heette het een kamerjas.

De badjas anno 2016

Een badjas is waarschijnlijk een van de meest comfortabele kledingstukken die er bestaan. Tegenwoordig is hij vooral gemaakt van fleece materiaal en van katoen. Je kunt de gekste badjassen online bestellen, bijvoorbeeld een badjas met capuchon en badjassen met ritsen. Een ‘badjas’ met capuchon wordt vooral gedragen bij kickboksers. Deze wordt dan gedragen voor de wedstrijd en bij de opkomst, om zo niet teveel af te koelen. Badjassen zijn verkrijgbaar in alle kleuren en maten, dat was vroeger wel wat anders.

Badjassen met prints

Het komt steeds vaker voor dat mensen op zoek zijn naar mooie badjassen met een gave print. Iedereen is de saaie effen badjas wel zat en ze zijn op zoek naar een fleurige badjas. Vooral kinderen zijn gek van leuke badjasjes. Webshops spelen hier slim op in en sommige bedrijven richten zich volledig op badjassen met prints, omdat de vraag zo veel is toegenomen. Zo ontstaan er verschillende niches in de markt van badjassen.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieElineV


Like deze focus


Naar boven
Feedback