Login

Azijn is fijn, maar niet voor het schoonmaken van de volgende din

Gepubliceerd: 2016-03-04 15:32:45 | Door WPlugers | 1315x bekeken |

Schoonmaken met azijn is heel goedkoop en goed voor het milieu. Pas echter op voor het gebruik van azijn in combinatie met de volgende dingen.

Maak je wel eens schoon met azijn? Dan krijg je tien punten, want het gebruik van azijn voor het schoonmaken van dingen in huis is niet alleen beter voor het milieu, het bespaart je ook veel geld. Vlekken op de ramen, kalk op de kraan of douche en overige vlekken kun je als sneeuw voor de zon laten verdwijnen met een beetje azijn. Zo bespaar je op de glazenwasser breda. Er zijn echter ook dingen die je nooit schoon moet maken met azijn. Om beschadigingen of gevaarlijke situaties te voorkomen moet je deze dingen nooit met azijn in aanraking laten komen. 

Houten vloeren 

Azijn is uiteraard zuur en dat kan ervoor zorgen dat je houten vloer dof wordt als je deze vaak met azijn schoonmaakt. Daarnaast zuigt het hout water en azijn op wat ervoor kan zorgen dat de vloer kromtrekt of dat de afwerking van het hout op termijn afbreekt. Houten vloeren kun je het beste schoonmaken met alleen een beetje lauw water.

Tegels 

Tegels zijn gemaakt van het natuurlijke product steen. Producten op basis van amoniak of azijn kunnen stenen op termijn aantasten en daarom kun je beter niet schoonmaken met deze producten. Kies in de plaats daarvoor voor speciale steenreinigers of lekker budget voor lauw water met afwasmiddel. 

Het strijkijzer 

Azijn is het wonder middel tegen kalk, maar in combinatie met je strijkijzer kan het voor beschadigingen zorgen. Vind dus een andere manier om je strijkijzer te ontkalken. Je hebt er speciale schoonmaakmiddelen voor. 

Wasmachine met kleding erin

Om je wasmachine te ontkalken kun je hem af en toe een keer laten draaien zonder kleding erin. Als je denkt dat je twee vliegen in één klap kunt slaan door een was te draaien met kleding en azijn, kom je bedrogen uit. Er kan zelfs een chemische reactie ontstaan tussen het azijn en wasmiddel die gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWPlugers


Like deze focus


Naar boven
Feedback